Scandal în sportul românesc

Pugiliştii juniori David Andreaş, Ionuţ Marian Lupu, Marian Ciprian Dumitru şi Tiberiu Ionuţ Pălănceanu au fost retraşi marţi de la Europenele desfăşurate la Albena, după ce au picat testul antidoping.

Testul antidoping a fost efectuat pe 12 septembrie la Brăila, iar rezultatele primite de Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) au scos la iveală faptul că sportivii foloseau Furosemid.

Reacția Federației

„Federația Română de Box a luat cunoștință de faptul că ANAD i-a depistat pozitiv, la controlul antidoping din data de 12 septembrie 2017 pe sportivii Pălănceanu Tiberiu Ionuț, Dumitru Marian Ciprian, Lupu Ionuț Marian și Andreas David, componenți ai lotului național de juniori, cu furosemid, substanța interzisă aflată în secțiune diuretice și agenți mascatori (ea este folosită pentru a pierde rapid în greutate și pentru a intra în categorie).

Drept urmare, pentru a nu a aduce o umbră asupra Campionatului European de Juniori, în desfășurare la Albena și pentru a nu afecta spiritul de fair-play al competiției, Federația Romană de Box a decis să îi retragă de la CE Albena 2017 pe cei 4 sportivi, Pălănceanu Tiberiu Ionut, Dumitru Marian Ciprian, Lupu Ionut Marian și Andreas David, împreuna cu trei dintre antrenorii lotului național, responsabili de pregătirea echipei nationale.

Toți se află în stare provizorie de suspendare până la încheierea anchetei care a fost declanșată astăzi dimineață, la câteva ore de la primirea anunțului oficial primit de la ANAD, de către FRB. ANAD a informat AIBA și EUBC despre acest caz, Federația Internațională de Box (AIBA) urmând a dicta suspendările în cazul sportivilor și antrenorilor. FRB a luptat și lupta împotriva dopajului și nu dorește sa încurajeze nici o practică incorectă care are ca scop îmbunătățirea performanțelor fizice ale sportivilor, cel mai bun exemplu în acest send fiind faptul că la recentul Campionat Național de Juniori desfășurat în august 2017 sportivii din lotul național au fost testați doping, toate rezultatele fiind atunci negative”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Box.

Campionatele Europene de juniori de la Albena se defăşoară între 17 şi 26 septembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.