Scandal între cel mai mare acţionar şi conducerea Bucur Obor

Compania „Bucur Obor” (BUCU) se găseşte, din nou, în mijlocul unui scandal, de data aceasta între conducere, prin Gelu Manea, preşedintele Consiliului de Administraţie, şi cel mai mare acţionar Laurenţiu Postovaru, după ce, în urmă cu 16 ani a fost scena furturilor de acţiuni, de pe piaţa de capital, scrie ziarul Bursa.

Acţionarii BUCU au mers, luni, la locul unde era convocată Adunarea Generală de către Laurenţiu Postovaru, deşi Consiliul de Administraţie al companiei anunţase că Adunarea nu se poate ţine.
Amadeus Group şi deţinătorul acesteia, Laurenţiu Postovaru, cu o participaţie de 49,9% din capitalul social al BUCU, au convocat AGOA pentru numirea celui de-al treilea membru în Consiliul de Administraţie al societăţii, după ce Aurelian Bondrea a renunţat la mandatul său încă din septembrie, anul trecut, în locul acestuia fiind numit un administrator provizoriu, Silviu Pandrea, fost auditor intern al companiei.

Ulterior solicitării făcute de Laurenţiu Postovaru, Consiliul de Administraţie al Bucur Obor a dispus revocarea convocatorului, invocând faptul că AGOA nu se poate întruni din cauza faptului că registrul acţionarilor companiei nu atestă structura reală a acţionariatului BUCU, deoarece Depozitarul Central nu a pus în aplicare hotărâri ale Tribunalului Bucureşti din anul 2011, cu privire la păgubirea unora dintre acţionarii societăţii în urmă cu 16 ani, prin furt.

Mai mult, Gelu Manea, preşedintele „Bucur Obor”, a susţinut că cei prezenţi la Adunare sunt pasibili de răspundere penală, întrucât AGA ar fi nelegală.

Laurenţiu Postovaru a declarat pentru Bursa: „Actualul Consiliu de Administraţie nu vrea să ţină AGA, comportându-se ilegal şi abuziv”. Domnia sa completează: „Gelu Manea vrea să rămână 30 de ani de zile director general şi preşedinte al CA”.

În perioada 1998-1999, au avut loc două serii de furturi având ca obiect acţiuni ale Bucur Obor, care s-au lăsat cu condamnări.

Depozitarul Central a fost obligat, printr-o hotărâre judecătorească pronunţată în anul 2011, să reînscrie ca acţionari un număr de 1344 de persoane, care deţin, în total, 7,32% din capitalul social al companiei, cu un număr de 735 de titluri fiecare.

Decizia este însă una aproape imposibil de pus în practică, având în vedere că, timp de 16 ani, s-au făcut tranzacţii de bună credinţă.

Consiliul de Administraţie al Bucur Obor, format din Gelu Manea şi membrii Gheorghe Pistol şi Silviu Pandrea, spune că se află în imposibilitatea legală şi statutară de a convoca AGOA solicitată de către Amadeus Group şi Laurenţiu Postovaru, până ce Depozitarul Central nu va pune în aplicare hotărârea Tribunalului Bucureşti.

Citiți continuarea în ziarul Bursa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.