Scandal între Simona Halep şi Irina Begu

Halep spune că i-a făcut cadou “de Paşte” setul doi, Irinei Begu şi-i acuză staff-ul de încălcarea regulamentului. Begu, în replică, sugerează că ştie anumite lucruri, dar preferă să tacă, pentru a nu declanşa un scandal.

Ce a spus iniţial Halep

Meciul dintre Simona Halep şi Irina Begu, din sferturile de finală de la Madrid a avut un set secund destul de ciudat, încheiat cu scorul de 6-0 pentru Begu. Practic, Halep nu a existat pe teren. Simona a fost un pachet de nervi şi s-a văzut clar, mai ales după 0-3 că nu mai joacă pentru a recupera. De altfel, după meci, Halep a făcut o serie de precizări pentru Digi Sport. “Au fost (a vrut să spună că de fapt ea a jucat doar setul 1 şi 3 şi un game din setul 2 – n.a.) două seturi şi un game în setul doi. Aşa am simţit eu şi aşa conştientitez eu ceea ce s-a întâmplat. După primul game din setul doi m-am enervat şi nu am putut să îmi mai controlez starea. M-am resetat înainte de setul 3 şi am zis că trebuie să reîncep să joc tenis”. În setul secund s-a mai putut observa ceva: Halep i-a atras atenţia antrenorului ei că persoanele din staff-ul Irinei îi dau indicaţii din tribună aproape după fiecare schimb de mingi, ceea ce regulamentul nu permite, şi i-a cerut lui Darren Cahill să vorbească mai mult. La finalul meciului, Simona şi Irina şi-au dat mâna, dar s-a văzut o stare de răceală între ele.

Halep a înţepat-o pe Begu

La conferinţa de presă de după meci, întrebată ce s-a întâmplat în setul secund, cel pierdut cu 0-6, Halep a răspuns: “A fost un cadou de Paşte, ce pot să spun. Nu pot explica, dar ştiam că în setul al treilea îmi voi reveni. La 3-0 ştiam deja că se va încheia 6-0 şi că va trebui să îmi dau un restart”. Ziariştii au vrut să mai afle dacă Simona şi Irina au vorbit după meci. Şi aici răspunsul a semănat mai mult cu o săgeată trimisa spre fosta ei adversară: “Nu, nici la fileu nu prea am vorbit, nu. Am vorbit mai mult cu Bacsinszky. Nu m-a deranjat. Nu am mai auzit până acum să se întâmple asta. Toţi antrenorii încurajează, dar nu dau şi sfaturi în timpul meciului. Este metoda lor, nu vreau să comentez. Trebuie să-mi văd de treabă pe teren şi să nu mă uit la alte persoane”.

Replica Irinei Begu

Contactată de reporterii Digisport, Irina Begu i-a dat replica Simonei în ceea ce priveşte “cadoul de Paşte”. “Să fie un cadou primit, ce pot să zic? Pentru a câştiga un set, trebuie să munceşti. Eu consider că am intrat mai agresivă în teren, în setul doi, am luat mingea mai repede. Până la 3-0 s-a jucat, după care au existat câteva puncte pe care mi le-a dat, însă de la a da un set, la a câştiga cineva un set e o cale lungă”. Begu a răspuns şi la acuzaţiile legate de indicaţiile primite în timpul jocului. “Adrian (Adrian Cruciat antrenorul ei – n.a.), indiferent de meci sau de cine joc, se comportă la fel. Nu face ceva în plus, dacă joc cu o româncă sau nu”. Ultima parte a replicii este însă foarte interesantă şi nu sună deloc bine. Pentru Simona. “Poate şi echipa ei a fost într-un fel, dar nu vreau să discut şi să intrăm într-un scandal, pentru că nu e ok nici pentru noi, nici pentru România. Prefer să nu spun mai multe. Nu îmi doresc un scandal şi nu vreau să fiu implicată în aşa ceva. E uşor la nervi să spui ceva. Probabil că a fost tensionată”. Oare ce a vrut să sugereze Irina cu acest “prefer să nu spun mai multe”? Nu cumva unele chestiuni de ordin extra sportiv? Chestiuni destul de periculoase. Vom reveni, dacă acest conflict va escalada.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.