Scandal la Academia de Poliție

Un mare scandal a apărut la Academia de Poliţie după examenul de admitere.

Unele dintre grilele de la examen au fost greşite. Academia recunoaște, prin intermediul unui comunicat, problemele apărute la examinare.

Polițistul Marian Godină, care a susţinut și el examenul, a sesizat greșelile din grile și a cerut ulterior demisia rectorului instituției de învățământ.

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România, spune, la rândul său, că examenul ar trebui anulat.

„Concursul trebuie anulat! Orice om limpede la cap trebuie să-l anuleze și să-l reia cu o procedură și texte corecte. Acest concurs trebuie anulat și trebuie să se facă o cercetare internă pentru a se vedea unde s-a greșit”, a declarat Coarnă la Antena 3.

„Dacă aș fi ministru de Interne aș dispune măsuri concrete, clare, precise unde lucrurile stau altfel. Aș verifica personal subiectele. Nu știu dacă aș da pe cineva afară. Înainte trebuie să vedem dacă a fost o greșeală din culpă sau cu intenție. Fiecare dintre noi putem greși, dar important este să nu fie cu intenție. După acest scandal, dacă aș fi ministru de Interne mi-aș da demisia”, a conchis liderul de Sindicat.

Academia de Poliţie modifică baremul

Academia de Poliţie a anunţat că a modificat baremul de corectare la întrebări de la proba de Istorie, în urma sesizărilor primite de la candidaţi care au reclamat că în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită, însă poliţistul Marian Godină, care a susţinut şi el examenul şi a reclamat problemele de la această probă, spune că mai există şi alte grile de corectare cu răspunsuri eronate.

Academia de Poliţie a admis eroarea semnalată şi a anunţat că la corectarea lucrărilor la Istorie se va ţine cont de răspunsul corect, nu de barem, la Grilele A3 şi B3.

„Comisia Centrală de Admitere pe Academie, analizând unele aspecte sesizate de candidaţii care au susţinut proba scrisă de evaluare a cunoştinţelor în data de 08.08.2017 (seria a 3-a), referitoare la baremul stabilit pentru întrebările la disciplina Istorie, a hotărât următoarele: Se modifică baremul de corectare în sensul că la întrebarea 28 de la Grila A3 şi întrebarea 22 de la Grila B3 se acordă 1 (un) punct numai candidaţilor care au indicat ca variantă de răspuns litera a). În cazul candidaţilor care la întrebarea 28 de la Grila A3 şi întrebarea 22 de la Grila B3 au indicat ca variantă de răspuns litera b), punctajul obţinut la disciplina Istorie scade cu 1 (un) punct. În cazul candidaţilor care la întrebările sus-menţionate au indicat ca variantă corectă litera c) sau litera d) punctajul acordat iniţial nu se modifică”, a transmis Academia de Poliţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.