×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 03:40
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Americanii, solicitați să intervină
Scandal monstru Germania - Turcia: "Nu ne milogim"

Germania a cerut ajutorul Statelor Unite pentru rezolvarea disputei cu Turcia cu privire la accesul la baza aeriană de la Incirlik, transmite DPA.

Astfel, în timpul vizitei sale la Washington, ministrul de externe german Sigmar Gabriel i-a cerut secretarului de stat american Rex Tillerson să-și folosească influența după ce Turcia a refuzat accesul unei delegații parlamentare germane la baza de la Incirlik, unde se află militari germani care participă la operațiunea coaliției internaționale împotriva ISIS.

Decizia de a bloca vizita delegației germane, care urma să sosească marți, a fost luată în parte ca răspuns la hotărârea Berlinului de a acorda azil politic unor militari turci după lovitura de stat eșuată din 15 iulie anul trecut din Turcia.

"Cred că americanii se vor folosi de oportunitățile pe care le au pentru a discuta cu partea turcă pentru a-i transmite că trebuie să avem o altfel de relație decât cea actuală", a spus Sigmar Gabriel.

După refuzul Ankarei de a permite vizita delegației germane, Berlinul ia în considerare posibilitatea retragerii trupelor de la Incirlik. Ministrul Apărării de la Berlin, Ursula von der Leyen, a declarat că guvernul german evaluează de ceva timp alternative pentru Incirlik, iar trupele ar putea chiar să fie mutate în Iordania.

Ministrul de Externe turc, Mevlut Cavusoglu, a declarat joi dimineaţa că Germania este liberă să-şi retragă trupele staţionate la baza de la Incirlik, transmite Reuters.

”Dacă ei vor să plece, atunci este decizia lor. Noi nu stăm să ne milogim. Ei sunt cei care au vrut să vină şi noi i-am ajutat. Dacă vor să plece, atunci noi le vom spune la revedere”, a spus Cavusoglu într-un interviu.

Cavusoglu cere politicienilor de la Berlin să-şi schimbe atitudinea în relaţia cu Ankara.

”Nu mai poţi să tratezi cum vrei Turcia. Dacă vrei să te aproprii de Turcia, atunci trateaz-o ca pe o prietenă, nu te comporta ca un şef”, a afirmat ministrul de Externe.


Cavusoglu anunţă că germanii sunt liberi să-şi retragă trupele de la baza Incirlik

(I.R.)Publicat Joi, 18 mai 2017
7461
 | 14
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mischa
+9
Nu discutam relatiile nemtoaicelor cu turcii!
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
SOBOLANU
-1
VAX, AMERICA NU DISCUTA DESPRE TR PRIN INTERMEDIUL GERMANIEI !!!!NU MAI E MULT SI TR PRIN ARMATA LAICA CARE FIERBE ERDOGAN SE V A EVAPORA SI ATUNCI DA !!!!!SINGURUL IMPEDIMENT ESTE CA ESTE MEMBRA NATO DAR NU ERDOGAN FACE AGENDA LUI DONALD TRUMP !!!!!!
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
lae @ SOBOLANU
+3
Wrong Body ! Erdogan va iesi din NATO- dar asa incet; el vede ca NATO ( North Atlantic Terrorist Organization) a schimbat de la in trecut pozitiv la in present criminal. Erdogan vede ca nu e viitor cu ei.
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Gheorghe Gospodaru
+10
Adevarata pozitie de politica externa fara menajamente.Adica Germania vrea astfel:Ce-i al tau e a lui NATO iar ce-i lui NATO e al meu.Turcia a fost dintotdeauna o putere si o civilizatie si merita respect.Pana una alta ,altii au vrut sa-l dea jos pe Erdogan ,nu Erdogan pe altii.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Janukovici
+4
Felicitari. Turcia! NU aveti ce cauta in Europa. Vodevilul regizat de Sultan Erdoglu,e suficient. Santajul cu autodafe, cu o inchipuita lovitura de "stat". Pusa la cale, de ochii lumii. Sa suprimi in stil Stalinist, pe toti.... Tipic sud-american, tip Somoza si Stroessner. Ca Erdog basi, se crede in Paraguay? Sa se mute acolo cu tot cu Turcia.Dar sa-si ia cu el, si puii ce muncesc la nemti! Asia! Cat cuprinde! Plina de satrapi "republicani", ce sunt la a 4 generatie de "presedinti". Turcia, tanul. Ca in Irak, s-a stabilizat cat de cat situatia. Iar mosii din Iran, de peste suta,ce se joaca cum vor, cu un popor ce a crezut in popi nebuni....Iar nebunii, nu se lasa. Ca e dulce mierea puterii.... Afghanistanul? Cat de cat. Sta cum poate. De-altfel? Nici Rusia nu are ce cauta in Europa. Pana nu spala putina , Putin.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Boc @ Janukovici
+20
Nu sunt de acord cu ce s-a întâmplat sau cu ce se intampla in Turcia dar de aici si pina ă critica Turcia si a ridica în slăvi germania este o cale lunga.Cred ca unele persoane ar trebui să își aducă aminte de genocidul făcut de germania nu numai cu evreii dar si cu ușii,etc.Cred totodată că trebuie stiut ca firmele germane sunt cunoscute în lume ca firme care dau șpagă pentru a acapara piețe din SUA pana in China si care nu respectă regulile unui comerț CORECT.Germania ă fost si a ramas un prădător de joasă speta fapt demonstrat de toate actiunile sale.Cine PRETINDE respect întâi să acorde respect,ori germania nu se încadrează în națiuni de asemenea caracter.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Tudor
+18
Felicitări Turcia !
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Postelnicu @ Tudor
+3
Ponto, tu esti, ma?
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
UNJR şi AMR cer  CSM-ului să intervină
Publicat acum 15 ore şi 17 minute
Trump, discurs ieftin, stupid
Publicat acum 12 ore şi 15 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 7 ore şi 57 minute