Scandal pe axa Dragnea – Iohannis – UNPR

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut joi la Tîrgoviște că are informații conform cărora preşedintele Klaus Iohannis ar fi discutat cu liderii UNPR despre fuziunea acestui partid cu PNL.

„Imediat după alegeri, domnul Steriu și am înțeles că și domnul Oprea au avut o întâlnire cu cei de la PNL fără ca nouă să ne spună că ar vrea să meargă la PNL și înainte să meargă să aibă de la noi o contra-ofertă, dincolo de faptul că tipul ăsta de licitație politică nu e sănătoasă și în general PSD nu participă la așa ceva. Mi s-a părut incorect. Un senator care a venit la noi — a zis că nu vrea să meargă către PNL — ne-a spus că domnul Oprea le-a spus că inclusiv cu dl Iohannis a discutat subiectul ăsta. Mi se pare o informație care, dacă se dovedește reală, e ceva foarte grav. Cred că domnul Oprea și domnul Steriu și domnul Iohannis ar trebui să lămurească dacă au avut în trei sau câte doi discuții pe această temă, pentru că ar fi implicare neconstituțională a președintelui în viața partidului”, a declarat Dragnea la Târgoviște, unde are loc reuniunea CExN al PSD.

Întrebat dacă va cere în acest context suspendarea președintelui, Dragnea a spus că poate fi vorba doar de o glumă sau de un neadevăr, „dar este o informație care circulă și care trebuie lămurită”. „Dacă domnul Oprea nu a spus adevărul, trebuie să iasă să spună; dacă a spus adevărul , trebuie să-și asume și dumnealui, și domnul Steriu, și domnul Iohannis”, a mai spus președintele PSD.

În replică la declarațiile lui Dragnea, Valeriu Steriu neagă că negocierea cu PNL ar fi fost discutată cu preşedintele Iohannis. ”Informaţiile despre prezenţa mea la Cotroceni sunt ca în bancurile cu Radio Erevan. Adevărul este că am fost la Cotroceni, dar nu să negociez. Adevărul e că nu am fost singur la Cotroceni, dar nu cu Gabriel Oprea, ci cu Liviu Dragnea si Vasile Blaga si Alina Gorghiu, când toţi preşedinţii partidelor politice parlamentare am participat la consultarea cu partidele politice pe tema BREXIT”, a scris Valeriu Steriu pe Facebook.

O reacție a venit și din partea Președinției. ”Evident că președintele nu se implică în negocierile dintre partide. Este sub nivelul președintelui un astfel de demers!”, a susținut Administrația Prezidențială.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.