Scandalos: Amendaţi pentru că „au scandat lozinci împotriva guvernului și conducerii politice a țării”

Jandarmeria Timiș a împărţit amenzi celor care au protestat în fața Sălii Olimpia când PD-L a organizat la Timișoara ședința Biroului Permanent Național. Motivarea sancţiunilor este de-a dreptul halucinantă.

Liderul „Spiru Haret” Timiș, Virgil Popescu, a fost amendat cu 2.000 lei, iar alți trei sindicaliști cu câte 500 lei. Pe procesul verbal primit de Delia Georgescu, liderul de sindicat al profesorilor de la Liceul de Artă, se motivează amenda prin faptul că împreună cu alte persoane „au scandat lozinci împotriva guvernului și conducerii politice a țării pe platoul din faţa sălii de sport Constantin Jude, tulburând ordinea și liniștea publice”. Se menționează că amenda a fost dată în baza probelor video aflate la sediul Jandarmeriei. „Când m-am dus cu gunoiul am găsit procesul-verbal pe prag. Eram acasă, dar n-a sunat nimeni la ușă să-mi dea amenda. Prima oară am stat și am râs jumătate de oră când am văzut ce scrie. După aceea, am început să-mi dau seama cât de absurdă și incalificabilă este situația. Le place guvernanților doar să dansăm marșul pinguinului?”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, Delia Georgescu.

„Vom contesta în instanţă toate aceste amenzi având în vedere că exista autorizație de la primărie. Și alți colegi vor primi amenzi. Dacă se comportă așa înseamnă că Jandarmeria este noul Gestapo al lui Băsescu. Este mai rău ca pe timpul lui Ceaușescu”, a declarat liderul de sindicat, Virgil Popescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.