×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 03:44
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Apropiații lui Călin Popescu Tăriceanu iau atitudine
Scandalul ALDE: "Ce om normal dorește să își dărâme propria casă?!"

Prim-vicepreședintele ALDE, deputata Steluța Cătăniciu, își îndeamnă colegii într-un comunicat de presă, după ce Daniel Constantin a părăsit ședința Delegației Permanente, să se strângă în spatele unei echipe formate în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu, din care spune că Daniel Constantin trebuie sa decidă dacă mai vrea să facă parte. Cătăniciu se întreabă, referindu-se la Constantin: "Ce președinte poți să fii, să-ți dai în judecată propriul partid?!", "Ce om normal dorește să își dărâme propria casă?!".

"Daniel Constantin a făcut, din nou, ceea ce știe el cel mai bine și ceea ce i-a ieșit de fiecare dată, până acum: a pus interesul lui și al unui grup mai presus de interesul partidului al cărui copreședinte este. A contestat legalitatea Delegaţiei Permanente a partidului, întrunită statutar în vederea convocării congresului extraordinar al ALDE. Sigur că nu a existat interesul de a contesta același for de conducere pe care azi îl critică atât de vehement, atunci când în cadrul său au fost aprobate listele pentru alegerile locale și parlamentare din iunie, respectiv decembrie 2016, dar nici atunci când a fost validat în funcţiile de ministru şi viceprim-ministru.
Este regretabil că, în vreme ce majoritatea colegilor din fostul Partid Conservator sunt oneşti şi îşi doresc reuşita proiectului ALDE, Daniel Constantin şi câţiva apropiaţi ai lui au devenit dintr-o dată extrem de nemulțumiți și extrem de vocali. Pentru ce motiv, nu știe nimeni sau cel puțin nu pentru cel pe care îl clamează. Ce președinte poți să fii, să-ți dai în judecată propriul partid?! Până și în politică există lucruri care nu se fac, iar atitudinea lui Daniel Constantin față de partidul pe care , în cel mai ipocrit mod îl numește „casa lui”, este unul dintre acestea. Ce om normal dorește să își dărâme propria casă?!
Prin atacul nejustificat la adresa lui Călin Popescu-Tăriceanu, Daniel Constantin îi jigneşte pe toţi colegii care au dus greul în campanie şi care vor acum să pună umărul ca ALDE să devină cel mai puternic partid de centru-dreapta al României. Prin tot ceea ce face în aceste zile, Daniel Constantin se dezice de proiectul ALDE şi atacă fără scrupule majoritatea colegilor care vor un partid cu lideri responsabili, nu cu lideri de ocazie. Într-o democraţie, că tot îi plac dânsului metaforele, deciziile se iau de către majoritate, iar cei care pierd pleacă doar dacă au alte interese.
Pentru cei care am rămas la Delegația Permanentă și pentru colegii din țară care cred în acest partid, viitorul ALDE e ceea ce ne preocupă la această oră. Putem deveni cel mai puternic partid de centru-dreapta din România cu rolul de a construi o agendă liberală pentru români. Pentru a realiza acest obiectiv, avem nevoie să lăsăm jocurile mărunte şi goana după funcţii deoparte şi să ne strângem în spatele unei echipe formate în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu, din care Daniel Constantin trebuie sa decidă dacă mai vrea să facă parte", spune deputata.

La rândul său, vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a apreciat că "ar fi de bun simț" ca Daniel Constantin să părăsească funcțiile pe care le deține.

"Daniel Constantin încearcă impunerea în spațiul public a unor informații false cu privire la proiectul ALDE și evoluția acestuia în ultimii 2 ani. Conform acestuia, ALDE s-ar fi constituit pe structurile fostului Partid Conservator. Această declarație este falsă, deoarece în momentul fuziunii din iunie 2015, Partidul Liberal Reformator avea constituite organizaţii locale şi filiale în toate județele. Fostul PC nu avea mai mult de 3-4 organizații mai bune, în vreme ce în celelalte judeţe avea un număr redus de membri, iar în sondajele de opinie se situa la 1%. Pentru o informare cât mai corectă precizez că în primele 10 organizații ALDE ca rezultat al votului la alegerile parlamentare, numai 2 provin din partea fostului PC, iar în primele 20 de organizații numai 4. Însă, orbit de interesul personal și goana după funcții pentru propria persoană și pentru apropiați, Daniel Constantin apelează la tot felul de informații mincinoase referitoare la funcționarea ALDE.

Daniel Constantin şi apropiaţii acestuia, fără a face referire la toţi membrii fostului PC, acţionează în cadrul partidului, dar şi în public, fără a-și asuma proiectele şi valorile liberale ale partidului, având o agendă proprie, complet diferită de cea a ALDE. În toată această răzvrătire a lui Daniel Constantin, în marea majoritate a filialelor există o relație de colaborare între membrii ALDE proveniți din PLR și PC, fapt dovedit și de rezultatele de la alegerile locale și parlamentare.
Atât Daniel Constantin, cât și cele câteva persoane apropiate acestuia care încearcă să provoace tensiuni artificiale în ALDE, trebuie să respecte decizia majorității colegilor din partid. De ce încearcă Daniel Constantin și apropiații săi întârzierea congresului ALDE? Singura explicație este aceea că se teme de alegeri, așa cum a demonstrat în mai multe rânduri. Daniel Constantin nu a participat vreodată la alegeri, iar la alegerile locale de anul trecut a refuzat să își asume o candidatură la Primăria Municipiului București sau a municipiului Pitești, de teamă să nu își șifoneze imaginea.
Cred că asistăm la un fapt unic în istoria partidelor parlamentare ca un copreședinte de partid să dea în judecată propria formațiune, doar pentru a face doar jocuri politice mărunte. Daniel Constantin nu acționează în interesul ALDE, ci împotriva intereselor partidului, așa cum se dovedește în aceste zile.
Pe de altă parte, atâta timp cât domnia sa neagă exact existența și autoritatea organismelor de partid care l-au confirmat drept candidat la alegerile parlamentare și ministru, ar fi de bun simț să părăsească aceste funcții", spune Gerea.

Ioana RaduPublicat Luni, 20 martie 2017
2443
 | 13
 | 24
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ana
0
CIND ESTI INGUST LA MINTE ASTA FACI ...UITATIVA LA FATA LUI DANIEL SI SPUNE TOT
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
Din istoria lui 2015
+2
In PC a fost deja o scindare in urma careia doamna Grapini a plecat/format un nou partid Partidul Puterii Umaniste care a avut primul congres in septembrie 2015. O fi fost PC-ul important la fuziune, din vara, cu PLR, dar pana in toamna lui 2015 si-a pierdut din vitalitate, spre deosebire de PLR care avea destui parlamentari atat in camera cat si in senat si bine inteles cu vizibilitate in teritoriu cum este domnul Ioan Ghise.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
alde
-8
O fi ALDE a lui Tariceanu *partid liberal*, cum ii cucu, popa armenesc ...*.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Eduard Dracul
+6
"Ce om normal dorește să își dărâme propria casă?!" Ala care dupa ce o darama isi face o Vila cu 3 etaje......
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
RO nin @ Eduard Dracul
+10
Ai dreptate, daca pe cale legala nu poti sa-ti faci vila cu 3 etaje, atunci merge si cu tradare , delatiune, furt, fals si uz de acte false si daca si atunci nu iese dai meditatii de preferinta la fizica, reteta garantata
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
romanul
-12
Tariceanu ... TU ai jucat dupa propriile interese si ale acolitilor politici si ... nepolitici, cum naiba sa acuzi pe altii canmd TU esti in situatia asta ???.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
IQ100
+10
Om nu, dar poate vreun cal.Troian!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Razvan
+15
Acest Daniel Constantin l-a tradat pe Voiculescu si l-a tradat astfel incat Voiculescu sa ajunga la inchisoare si a ajuns. Acum il tradeaza pe Tariceanu si adevaratul partid liberal condus de acesta. Normal ar fi ca Tariceanu sa se debaraseze de acest tradator si cat mai urgent. In mod cert majoritatea membrilor partidului conservator vor ramane in partidul liberal condus de Tariceanu.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Eduard Dracul @ Razvan
+3
Daca ALDE este partid Liberal am sa zic ce zic Turci. Aman, aman, de cei care l-au infiintat. Au facut piruete in groapa!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
gmbplay @ Razvan
0
Daca spuneai asta in campania electorala astazi nu mai vorbeai de tuse nici de junghi.
Publicat Miercuri, 22 martie 2017
+Răspunde
Nevotantul
+11
Se pare că domnul Iohannis, perseverent cum s-a arătat în a face fapte bune pentru România a cărei Președinte echidistant este, dacă nu a reușit cu dl. Tăriceanu încearcă formarea unei eventuale majorități "guvernul meu" cu labilul domn Constantin. Dânsul se va retrage de la guvernare va trece parlamentarii conservatori la popularii europeni, și i se va promite postul de vice la popularii europeni dacă va deveni europarlamentar. Ce se va întâmpla cu colegii lui miniștrii sau pe alte multe funcții în Guvernul actual și cele două Camere parlamentare - potpul. Păcat, îl credeam mai de caracter.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Gheorghe Gospodaru
+14
Asemanarea de comportament intre Constantin si Ponta te face sa te intrebi:mai intai a fost un zvon care devine realiatate sau a fost o realiatate care va ramane doar un zvon.Cu certitudine cineva ia suflat in coarne berbecului daca s-a gandit ca politica puterii se va impiedica de un ciot.Dupa atatea excursii cu PSD,PNL,ALDE autobuzul PC se indreapta spre prapastie.Mai aveti timp sa va salvati cei care realizati gogomania pe care o coace berbecul de la PC impreuna cu motanul de la PSD.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
AFARAAAAA!!!! @ Gheorghe Gospodaru
+16
UN TICALOS!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
IQ1000
+14
Doamna Cataniciu va inselati: Daniel Constantin e pisica moarta a "sistemului" in curtea ALDE. Inca din anii '90, de pe vremea lui Iliescu-mai draga, s-a trasat sarcina de distrugere a partidelor istorice (PNT si PNL), iar acum baietii sunt pe gata sa-si desavarseasca opera. Actualul PNL este de fapt PDL revopsit, stie toata lumea, asa ca mostenitorul vechiului PNL este ALDE (mai mult sau mai putin). Si in plus, Tariceanu care nu s-a executat cand i-a cerut-o KWJ, trebuie acum bagat la beci de catre DNA. PSD-ul se face ca nici usturoi nu a mancat nici gura nu-i miroase, dar cat de curand ii vine randul si lui Dragnea prin intermediul pisoiului VV Ponta-fa doino.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Recomandate
Braconierii de dinozauri
Publicat acum 19 ore şi 41 minute
Brambureala pe puncte și pe notițe
Publicat acum 7 ore şi 50 minute
Halep,  la o victorie de locul 1 WTA
Publicat acum 19 ore şi 44 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 7 ore şi 37 minute