Scandalul Tower implică Universitatea Agricolă Cluj

Dacă în citatul de mai jos despre mafie înlocuim „organizaţiile mafiote” cu „bandele penticostalilor portocalii” obţinem o descriere fidelă a structurilor dezvoltate de româno-americanul Mihai Chezan în afacerea Tower cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Împachetarea s-a produs după ce româno-americanul făcuse afaceri de milioane de euro cu deputatul PDL de Cluj Daniel Buda.

Iată textul cu pricina: „Organizaţiile mafiote” italiene tradiţionale au apărut în comunităţile săteşti sau pastorale, iar primele lor manifestări sunt legate de viaţa rurală. Cu trăsături definitorii precum structura bine conturată, caracterul ermetic asigurat prin „legea tăcerii”, delimitarea sferelor de influenţă şi a zonelor operaţionale, dinamismul, flexibilitatea şi adaptabilitatea la noile condiţii, dar în special interconexiunea cu puterea politică şi stabilirea de relaţii secrete în unele sectoare de stat, clanurile mafiote italiene apar constant în atenţia publicului” (Roxana Veliche, Revista Historia).

Actorii unei poveşti cu sfârşit de coşmar

Falimentul afacerii Tower, construită în jurul USAMV, a păgubit sute de clujeni şi a sifonat spre paradisurile fiscale ale lui Mihai Chezan şi asociaţilor lui din Seychelles şi Delaware milioane de euro. Am prezentat în materialele anterioare echipa lui Mihai Chezan, echipă din care fac parte:

Barbos Dan, soţul Mihaelei Danielei Barbos (sora lui Mihai Chezan), cel care controlează firma Tower Capital Acquisitions LLC, o societate comercială având sediul social în 1148 W Grand Ave Chicago, IL 60642, înregistrată în Delaware sub nr. 4496599, deţinând 99 părţi sociale, reprezentând 99 % din capitalul social al Societăţii, prin Barbos Dan.

Ioan Bondane, director de dezvoltare al Tower, Lucian Dardai, şef de proiect. Tower (devenit „acţionar” temporar la Silver Tower, afacerea de familie a lui Buda Daniel şi a soţiei lui şi nu în ultimul rând Robert Kurthy, director executiv la Tower şi, atenţie!, managing director la Romanian Property Fund (RPF) Development, unde este „coleg” cu Dragoş Vranceanu, cel identificat de ziarul american „The Salem News” ca parte dintr-o escrocherie cu adopţii din România. Menţionăm că procesul de operare al pompos denumitei RPF seamănă izbitor cu reţeaua de sifonare off shore a banilor de la Tower! Cine se aseamănă se adună, dar despre dezastrul creat de RPF în câteva proiecte din Bucureşti vom reveni cu altă ocazie.

Aurelian Marius Mărginean, cetăţean român, născut la data de 11.03.1973 în Turda, jud. Cluj, domiciliat în Cluj-Napoca, str. Emil Racoviţă nr. 16, ap. 3, jud. Cluj, a controlat Societatea Comercială STERLING BUSINESS CENTER – S.R.L. Cluj-Napoca, judeţul Cluj. HOTĂRÂREA NR. 2 din 9.08.2010 a adunării generale a asociaţilor S.C. STERLING BUSINESS CENTER – S.R.L., Cluj-Napoca, Str. Republicii nr. 103, jud. Cluj, J 12/2425/2008, CUI 23990209, capital social 1.000 RON („Societatea”) ne arată că Aurelian Marius Mărginean, cetăţean român, născut la data de 11.03.1973 în Turda, jud. Cluj, domiciliat în Cluj-Napoca, str. Emil Racoviţă nr. 16, ap. 3, jud. Cluj, 10 (vezi MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA A IV-A, Nr. 3691/26.VIII.2010) identificat cu CI seria KX nr. 131066, emisă de Poliţia Cluj la data de 6 aprilie 2001, C.N.P. 1730311126190, deţinând 1 parte socială, reprezentând 1% din capitalul social al Societăţii, în calitate de asociat cedent.

MILITARU SORIN MIHAI este avocat definitiv în Baroul Cluj, cel care a efectuat majoritatea modificărilor ameţitoare din firmele controlate de Michael Chezan.

Buda Daniel, avocat, parlamentar român, domiciliat în Cluj-Napoca, partener de afaceri cu Mihai Chezan împreună cu soţia, Buda Daniela (devenită acţionară la Silver Tower), şi responsabil de protecţia politică a tuturor escrocheriilor Tower.

Coste Sorin, persoană cu antecendente penale şi administrator al aripii din Delaware a „suveicii” create de M. Chzan spre paradisurile fiscale.

Nicolae Bocşa, economist, partener şi asociat cu Michael Chezan, exponent al aripii Seychelles din „suveica” Tower care împreună cu Margareta Agota, soţia şi partenera sa de afaceri au reuşit „performantza” de a duce la insolventza firma SC ECART STATEMENT SRL prin care au „securizat” serviciile de contabilitatea ale lui Mihai Chezan, dar asta după falimentul Tower.

De dragul studenţilor au luat pământul

După 1990, universităţile agricole din întreaga ţară au devenit centre ale afacerilor imobiliare şi ale spălărilor de bani, cele mai notabile fiind Universitatea Agricolă Bucureşti, devenită celebră prin imensul scandal generat de asocierea cu omul de afaceri Gabriel Popoviciu, scandal imobiliar care a atras atenţia DNA şi a dus la arestările preventive ale omului de afaceri şi ale fostului rector al Universităţii Agricole, Ion Alecu, cea care, conform unei expertize, a generat un prejudiciu de 200.000.000. Şi Universitatea Agricolă Cluj-USAMV, devenită celebră prin scandalul Polus prin care omul de afaceri Arpad Paszkany, intrat ilegal în posesia terenului de la Sapca Verde, a construit Polus Center, proiect în care suita de procese pare interminabilă. Cât despre Polusul lui Paszkany, el este într-o eternă dispută juridică cu o altă entitate imobiliară „ciudată” apărută în jurul Universităţii Agricole numită Composesoratul Fii Vechiului Mănăştur, aflat într-o recentă relaţie de „afaceri” off shore cu firma Mănăştur Holding, înregistrată în Bahamas ăn vederea construirii de blocuri; SC Holding Mănăştur are doi acţionari: un cetăţean francez, Marc Gerard Georges Chouraqui, şi societatea Melix Financial Services Inc. Persoana fizică deţine 20% din acţiuni, iar persoana juridică, 80%.

În ceea ce priveşte aportul social, acesta a fost în dolari, Marc Gerard Georges Chouraqui „venind” cu imensa sumă de 24 de dolari, iar Melix, cu fabuloasa sumă de 96 de dolari. Ca şi cum toate acestea nu ar fi de ajuns, Melix Financial Services Inc are ca adresă o cutie poştală: P.O. BOX N7776, Lyford Cay, New Providence. Mai mult, New Providence este cea mai mare insulă din Arhipelagul Bahamas, Lyford Cay este o zonă Nassau, capitala Bahamasului, iar întreg arhipelagul este un paradis fiscal… parca ne sună familiar procesul prin care se sifoneaza banii off shore. Vom reveni asupra acestui subiect.

Afacerea lui Michael Chezan, patron al Tower SRL, cu USAMV a fost parafată în anul 2007. Printr-un contract de asociere, USAMV a pus la dispoziţia firmei, fără licitaţie!, un teren de 1,3 hectare în cartierul Mănăştur, din Cluj-Napoca. În schimb, Tower ar fi urmat să construiască un hotel care ar fi trebuit să intre în proprietatea USAMV şi mai multe blocuri cu peste 1.000 apartamente. Potrivit înţelegerii, Tower SRL ar fi urmat să vândă aparamentele şi să şi recupereze şi banii pentru construirea hotelului.

Despre Mihai Chezan nu se mai ştie nimic în prezent. Întrebat de unul dintre reporterii ziarului „Evenimentul Zilei”, chestorul Ioan Păcurar, şeful Inspectoratului de Poliţie Cluj, a precizat că Mihai Chezan este cercetat penal în mai multe dosare penale… la aceeaşi întrebare rectorul USAMV, Doru Pamfil, a refuzat să facă comentarii cu privire la Mihai Chezan. „Despre calitatea umană a acestui personaj nu are rost să discutăm”, a spus rectorul USAMV. Pentru a repara situaţia, Doru Pamfil a spus că universitatea a acţionat în justiţie firma Sterling International Development SRL, care a preluat tot patrimoniul lui Tower, pentru revenirea la situaţia anterioară…

E important să facem o precizare: avocatul angajat de Universitatea Agricolă este nimeni altul decât Eugen Iordăchescu, fost „mediator” în „rezolvarea” situaţiei cu firma Polus a lui Arpad Paszkany, coleg de partid în Uniunea pentru Reconstrucţia României, filiala Cluj, cu economistul Nicolae Bocsa, „aripa” Seychelles a „suveicii’ lui Chezan, legat şi contabiliceşte prin firma de contabilitate familială de Societatea de Insolvenţă Transilvania, „emitenta” raportului de insolvenţă pentru Tower, adevărată spălătoare de cadavre…

Nicolae Bocşa şi Eugen Constantin Iordăchescu

Alegerile Locale 2004

URRmează altceva! – Lansarea candidaţilor Cluj-Napoca –

Nicolae Bocşa

Candidatul la primăria Clujului este preşedintele organizaţiei judeţene Cluj.

Echipa URR vrea normalitate in administraţia publică locală şi normalitatea înseamnă o administraţie în slujba celui care o plăteşte, respectiv a cetăţeanului.

Echipa lui Nicolae Bocşa pentru Consiliul Local Cluj-Napoca este formată din:

Eugen Constantin Iordăchescu

Are 47 de ani, e doctorand în drept financiar, cadru didactic asociat la Universitatea Babeş-Bolyai, avocat în cadrul Baroului Cluj şi al cabinetului propriu de avocatură; …….

http://www.urr.ro/ro/actiune/electorala/locale2004/cluj/cj.shtml

Ce rol joacă adjunctul inspectorului şef comisar Pintea Dan Cristian?

Dan Cristian Pintea este cel care coordonează serviciul de investigare a fraudelor din judeţul Cluj. El poate dispune întreruperea sau închiderea unor dosare penale prin decizii personale. El poate fi considerat decidentul principal în dosarele lui Mircea Radu, actualul şef al Protecţiei Consumatorilor (evaziune fiscală), al soţiei lui Roşca – actualul şef al ITM Cluj (evaziune fiscală ), al lui Apostoaie, şeful Ocolului Silvic Cluj (înşelăciuni în contracte imobiliare în Floreşti), al lui Mureşan Adrian (furt de sub sechestru şi tulburare de posesie – este vorba de vărul primar al comisarului şef Mureşan Alexandru, şeful serviciului Poliţiei Rutiere). După părerea unor clujeni, în serviciul de investigare a fraudelor de la IPJ Cluj există câţiva subordonaţi devotaţi care răspund fără comentariu la orice cerinţă a comisarului şef Pintea Dan Cristian. Printre aceştia, unii îi nominalizează pe Moiş Lucian şi Câmpean Mirela.

Alt actor al Clujului: procurorul şef Florin Dănuţ Magyar, cumnatul deputatului PDLCluj Daniel Buda.

Procurorul Florin Magyar este unul dintre cei mai controversaţi procurori din oraşul de pe Someş. Are o relaţie foarte apropiată cu ex-comisarul şef Ioan Oţel, fost şef de serviciu în Poliţia Cluj şi unul dintre inculpaţii din dosarul „Gazeta”. Cu puţin timp înainte de izbucnirea scandalului „Gazeta”, procurorul Magyar l-ar fi asigurat pe Ioan Oţel că ar avea susţinerea lui împotriva procurorilor DIICOT şi a poliţiştilor de la structura anticrimă care au instrumentat această cauză. De altfel, în cazul „Gazeta” există o interceptare telefonică, ataşată la dosar, care probează acest fapt.

Echipa de spălare şi protecţie pentru Mihai Chezan et comp este deja în poziţie pentru a şterge toate urmele, după ce a lăsat sute de oameni şi firme fără bani… Aşa ceva nu trebuie să se întâmple! Recent, s-a constituit şi ASOCIAŢIA VIITORILOR PROPRIETARI TOWER cu adresa de mail victimele.tower@gmail.com Scopul creării asociaţiei este acela de a funcţiona ca entitate care să lupte pentru interesele tuturor celor care au fost înşelaţi de Mihai Chezan. Cotidianul.ro pune la dispoziţia asociaţiei toate informaţiile de care dispune. Numai printr-un efort comun al întregii opinii publice şi al celor cu probitate morală şi profesională din instituţiile statului clujenii pot scăpa de reţelele mafiote create în ultimii ani.

În perioada următoare vom reveni cu alte detalii privitoare atât la afacerea Tower, cât şi la reţelele conexe. Urmează o curiozitate românească din SUA: PDL Chicago!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.