Schimbări la Statutul PNL

Biroul Politic Național al PNL discută sâmbătă modificările la statutul partidului, între care se numără pierderea calității de membru în cazul unei hotărâri definitive de condamnare, modificarea componenței BPN, eliminarea guvernului alternativă, potrivit Agerpres.

„În cazul membrilor care ocupă funcții de conducere în interiorul partidului, suspendarea din funcție se aplică de drept în cazul dispunerii măsurilor de arestare preventivă sau de arest la domiciliu, precum și în cazul condamnării definitive. Această sancțiune se aplică și membrilor care se află în situația descrisă la momentul adoptării prezentelor prevederi”, arată una din modificările la Statutul PNL.

Potrivit unor surse liberale, o altă modificare vizează retragerea sprijinului politic pentru reprezentanții formațiunii care dețin funcții numite în administrația publică locală și centrală împotriva cărora s-a pronunțat o hotărâre definitivă de condamnare, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni.

O altă prevedere vizează retragerea calității de membru al PNL după ce un membru nu și-a plătit cotizația timp de mai mult de șase luni.

În ceea ce privește alegerile interne în Congresul PNL se stipulează că acestea se realizează prin votul secret al delegaților prezenți.

O altă propunere de modificare vizează componența Biroului Politic Național al PNL.

Astfel, BPN ar urma să fie format din membrii BEx (președintele partidului, patru prim-vicepreședinți responsabili pentru strategii politice, comunicare, mediul de afaceri, societatea civilă, relații internaționale și secretarul general), 16 vicepreședinți (opt vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate, și opt vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare), 16 membri, președinții organizațiilor de nivel județean și trezorierul.

La ședințele BPN participă cu drept de vot liderii grupurilor parlamentare din Legislativul de la București și din Parlamentul European, președinții la nivel național ai organizațiilor interne, președintele Ligii Aleșilor Locali, premierul (dacă funcția este deținută de un membru al formațiunii — n.r.) și foștii președinți ai partidului.

Modificările la Statutul PNL urmează să fie validate de Consiliul Național de Coordonare, care se va reuni sâmbătă după-amiază.

De asemenea, CNC ar urma să declanșeze procedurile pentru organizarea alegerilor interne în PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.