Şcolile din Prahova rămân închise

Şcolile din judeţul Prahova rămân închise pentru cursurile care se desfășoară dimineață, însă creşele sunt deschise, la solicitarea părinţilor.

În judeţul Timiş cursuri sunt suspendate în patru unități de învățământ.
Autoritățile din Prahova au decis ca unitățile de învățământ să rămân închise şi joi, din cauza condiţiilor meteo, însă numai pentru cursurile care se desfășoară dimineață, elevii care învață după amiază urmând să meargă la școală.

Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a declarat că decizia a fost luată în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, iar în cazul în care codul portocaliu de vreme rea se prelungește, vor fi suspendate cursurile și pentru elevii care învață după amiază.

Primăria Ploiești a anunțat că, în urma numeroaselor telefoane primite de la părinții care au copii la creșele aflate în administrarea municipiului, joi, aceste unități preșcolare vor fi deschise.
Prahova se află, de miercuri de la ora 16, sub cod portocaliu de vreme rea.

În Buzău, potrivit Inspectoratului Școlar, unitățile de învățământ sunt deschise, chiar dacă județul se află sub cod portocaliu de vreme rea.
“În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a hotărât ca unitățile de învățământ din județul Buzău să își desfășoare cursurile în program normal”, a declarat inspectorul școlar general al IȘJ Buzău, Geta Burducea.

Potrivit acesteia, s-a luat decizia ca elevii să rămână în clase, sub supraveghearea profesorilor, în cazul în care instabilitate atmosferică va fi deosebit de accentuată, iar după diminuarea fenomenului meteo să fie preluați de către părinți.

În județul Timiș, cursurile sunt suspendate, joi, în patru unități de învățământ , după ce furtuna puternică de duminică a afectat clădirile în care funcționează.

Este vorba de Colegiul „I.C. Brătianu”, Colegiul Tehnic de Vest, Liceul de Arte Plastice din Timișoara și școala din localitatea Bethausen. Decizia de a suspenda cursurile a fost luată pentru siguranța elevilor, clădirile celor patru unități de învățământ fiind afectate de furtuna de duminică. Liceul de Arte Plastice va fi închis întreaga săptămână, pentru că acoperișul unități de învățământ a fost complet distrus de vântul puternic.

Miercuri, toate școlile din județul Vrancea s-au închis de la ora 15, în urma unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Şi şcolile din Dâmbovița şi Prahova s-au închis miercuri, din cauza condițiilor meteo. În Bacău, şcolile au rămas deschise.

Avertizarea cod portocaliu de vijelii pentru judeţele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău expiră joi, la ora 10.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.