Scor alb în derby-ul Steaua-Astra, regrupare în fruntea clasamentului

A treia remiză în Bucureşti între Steaua şi Astra în decurs de 4 luni. Luni CFR poate deveni lider în Liga 1. Ce au făcut adversarele echipelor româneşti din grupele Europa League. Surprizele etapei în campionatele din Europa.

Steaua – Astra 0-0

După 0-0 (în timpul regulamentar) în finala cupei şi 1-1 în supercupa României, Steaua şi Astra au terminat la egalitate (0-0) al treilea meci consecutiv din 2014. Un avantaj clar pentru Astra, care a scos toate egalităţile în Bucureşti, cel de duminică seara chiar pe arena din Ghencea.

În primele 30 de minute am asistat însă la un alt „meci”, cel dintre Astra şi Arlauskis. Portarul gazdelor a apărat din nou excelent şi şi-a salvat echipa de la trei goluri ca şi făcute. Tot în această perioadă de timp, oaspeţii şi în special Budescu şi-au bătut pur şi simplu joc de câteva mingi, pe care alţii atacanţi le-ar fi transformat în gol. În primele 30 de minute Steaua nu a existat pe teren, linia de mijloc fiind de nerecunoscut, ceea ce a permis giurgiuvenilor să lanseze multe raiduri spre careul advers. Abia din minutul 35 jocul se mai echilibrează cât de cât şi în minutul 43 Steaua are prima situaţie de gol.

În partea a doua intră în teren o altă Steaua şi o altă Astra. 20 de minute s-a jucat numai în terenul oaspeţilor, bucureştenii având 5 sau 6 oportunităţi de gol, în două situaţii mingea fiind trimisă în bară. Scăpaţi cu faţa curată, cei de la Astra mai au două zvâcniri pe contraatac şi la o torpilă a lui Bukari, Arlauskis scoate din vinclu, după care din minutul 78 se baricadează în apărare. Steaua atacă, atacă, dar în faţă nu are cine să concretizeze, Keşeru fiind zero barat, iar Chipciu a fost mai mult nervos decât eficient, iar Iancu nu a putut depăşi o apărare net superioară celor de la AFC Berceni, căreia i-a dat 3 goluri în cupă. Steaua a avut iarăşi în Sânmărtean omul numărul unu, dar şi el, fără sprijinul coechipierilor nu poate face minuni. „Subţiri” de această dată în apărare, fundaşii centrali Szukala şi Varela au fost însă cei mai periculoşi în atac. De la oaspeţi ne-au plăcut Bukari şi De Armorin şi parţial linia de fundaşi, dar totuşi, nu ştim cum ar fi rezistat în faţa unei linii de atac cu adevărat periculoasă. Una peste alta, rezultatul egal este unul echitabil.

După meci, antrenorul gazdelor, Costel Gâlcă a dat vina neobţinerii victoriei exclusiv pe accidentarea lui Rusescu. Dacă atât a înţeles Gâlcă din acest meci, înseamnă că Steaua este o pălărie prea mare pentru el. Pentru că el este cel care nu a găsit o „variantă B” de joc, după ce a fost nevoit să-l schimbe pe Rusescu.

Meciul contra Astrei s-ar putea să aducă sancţiuni pentru Steaua. Suporterii de la Peluza Sud au aprins mai multe torţe şi au scandat trivialităţi la adresa Ungariei.

Bucureşti: 15 grade

Stadion: Steaua

Spectatori: 9.000

Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad)

Asistenţi: Marius Nicoară (Turnu Severin), Daniel Mitruţi (Craiova)

Al patrulea oficial: Florin Miron (Bucureşti)

Steaua: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Toşca (min.69-Latovlevici) – Prepeliţă, Breeveld (min.70-Iancu) – Sânmărtean, Rusescu (min.36-Stanciu), Chipciu – Keşeru

Pe bancă: Cojocaru – Luchin, Filip, Neagu

Astra: S. Lung jr.- Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, J. Morais – Seto, Laban – Enache (min.90-Yahaya), Budescu (min.87-Cristescu), De Amorim – Bukari (min.90-Rus)

Pe bancă: D. Coman – Florescu, Joaozinho, A. Toure

Cartonaşe galbene: Chipciu, Iancu – Ben Youssef

Şuturi la poartă: 11 – 13

Şuturi pe spaţiul porţi: 3 – 4

Cornere: 5 – 5

Faulturi: 11 – 19

Posesie: 57% – 43%

Celelalte rezultate de duminică

CSU Craiova – ASA Tg.Mureş 1-0 (1-0)

(1-0, min.24-Brandan, p.)

Viitorul Voluntari – Petrolul Ploieşti 1-3 (1-0)

(1-0, min.39-Daminuţă; 1-1, min.74-Tamuz, p; 1-2, min.83-Astafei; 1-3 min.90+2-Astafei)

CFR Cluj ar putea deveni lider luni seara

Luni, în „Gruia” se desfăşoară derby-ul local între CFR şi „U”. Dacă gazdele înving la minim două goluri diferenţă, devin lideri în Liga 1, la egalitate de puncte, 22, cu Steaua. Şi cu o victorie la un gol diferenţă, dar scor minim, 4-3, CFR trece pe primul loc. Tot luni se mai joacă Pandurii Tg.Jiu – Oţelul Galaţi.

Ce au făcut adversarele Stelei şi Astrei

Steaua şi Astra joacă joi cel de-al doilea meci din grupele Europa League. Red Bull Salzburg, adversara giurgiuvenilor a câştigat în deplasare la Viena în faţa lui Rapid, echipă care de regulă se bate pentru titlu. Dinamo Kiev, echipa care o aşteaptă joi pe Steaua, s-a impus în deplasare la Lvov în faţa lui Karpaty, penultima clasată. Rezultatele tuturor adversarelor echipelor româneşti:

Rapid Viena – Red Bull Salzburg 1-2 (0-0)

Saint Mirren – Celtic Glasgow 1-2 (0-1)

Slaven Belupo – Dinamo Zagreb 0-0

Karpaty Lvov – Dinamo Kiev 0-1 (0-1)

Sporting Braga – Rio Ave 3-0 (0-0)

AaB Aalborg – FK Randers 0-0

Fotbal în Europa

„Bomba” etapei

Internazionale Milano – US Cagliari 1-4 (1-4)

Inter Milano, echipă cu un lot net superior celui din ultimii doi ani (milanezii s-au debarasat de “pensionari”, plafonaţi şi cei care nu au confirmat) a plecat în actuala ediţie de campionat ca principală contracandidată la titlu, favorită fiind evident „bătrâna doamnă” din Torino. Înaintea meciului de duminică Inter avea două victorii (ambele acasă) şi două egaluri şi un golaveraj 10-1. Sardinezii erau deţinătorii „lanternei roşii” cu un singur punct şi cu un golaveraj 3-7. La casele de pariuri Inter avea o cotă medie de victorie de 1.22, în timp ce Cagliari era cotată cu 5.50 pentru o victorie. O diferenţă uriaşă şi între cotele de piaţă ale celor două loturi: Inter – 225,30 milioane de euro, Cagliari – 54 milioane de euro. Şi totuşi, după 90 de minute tabela de marcaj indica un neverosimil 1-4. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 10, gazdele au egalat după 8 minute, dar în minutul 27 au rămas în „10” prin eliminarea japonezului Nagamoto. Au urmat 15 minute de coşmar în care suedezul Albin Ekdal a făcut hattrick-ul şi a scris istoria pe San Siro. Ekdal este internaţional, dar are doar 8 selecţii în ultimii 4 ani; el s-a aflat în curtea lui Juventus, dar nu a avut loc în echipa de bază şi în 2011 a fost vândut celor de la Cagliari. Abia de două sezoane suedezul este titular cert la echipa din capitala Sardiniei.

Alte surprize

AS Monaco – OGC Nice 0-1 (0-1)

Besiktaş Istanbul – Eskisehirspor 1-1 (1-0)

Volyn Lutsk – Dnipro Dnipropetrovsk 1-0 (1-0)

Standard Liege – Lierse SK 2-2 (2-0)

Derby-urile rundei

  • Levski Sofia – Ludogorets Razgrad 3-2 (3-1)

(Victoria gazdelor complică lupta pentru titlu, care se va da cu siguranţă „în trei”, alături de cele două protagoniste a derby-ului de pe „Vasil Levski” pretenţii majore emiţând şi CSKA Sofia, aflată în mare revenire de formă. Moţi a înscris un gol din penalty în prima repriză, dar în apărare… Surprinde în continuare poziţia celor de la Botev Plovdiv, care şi-au vândut/cedat mai bine de jumătate de echipă din cauza unor mari probleme financiare.)

  • Arsenal Lontra – Tottenham Hotspurs 1-1 (0-0)

(Tunarii nu au reuşit decât un rezultat de egalitate în faţa unei echipe care s-a apărat exact şi a închis toate culoarele adversarului. Arsenal a fost condusă şi a egalat printr-un gol norocos, după o eroare copilărească a unui apărător advers şi după o eroare vârfului său de atac, care dacă nu ar fi luftat, nu l-ar fi pus pe Chamberlain în poziţie de gol.)

  • Sporting Lisabona – FC Porto 1-1 (1-0)
  • Apoel Nicosia – AEL Limasol 0-0

Masacrele rundei

FC Barcelona – FC Granada 6-0 (3-0)

Dordrecht FC – Vitesse Arnheim 2-6 (0-2)

Chifla săptămânii:

Un titlu cu litere de-o şchioapă în Prosport, duminică: „CULOAR FANTASTIC pentru Steaua în Europa League! Istoria SE REPETĂ”. Nu prea înţelegem ce este cu culoarul, în fotbal, în faza eliminatorie nu este ca în tenis sau alte sporturi unde există tablouri de concurs şi unde se pot „vedea” posibilii adversari până în finală. Totuşi accesăm. Surpriză. Nimerim în publicaţia Gândul, unde avem însă un alt titlu: „Steaua în SEMIFINALELE Europa League?”. Şi iată cum sună ştirea: Întrebat dacă Steaua poate avea un parcurs lung în Europa League, Gabi Iancu a răspuns: ”De ce nu? Putem ajunge în semifinale, dar până atunci trebuie să ieşim mai întâi din grupă. Iar primul test este cel de la Kiev, în faţa unei echipe puternice”. Steaua este pe locul 1 în grupa sa de Europa League, după victoria cu 6-0 în faţa danezilor de la Aalborg. Dinamo Kiev, adversara de joi, este pe 2, după victoria cu 3-0 din Portugalia, în faţa lui Rio Ave. Referirea la semifinalele celei de-a doua competiţii europene intercluburi nu este întâmplătoare. În sezonul 2005-2006, tot după ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor, Steaua a mers în Cupa UEFA (predecesoarea Europa League) şi a ajuns până în semifinale, unde a fost învinsă de Middlesbrough (1-0 şi 2-4).

Primul titlu este clar, un cross-promo făcut pentru PĂCĂLIREA cititorilor şi de a-i trimite să acceseze Gândul. Şi nu este primul de acest fel. Dar nici cu al doilea nu ne este ruşine. Pentru că autorul textului – de la Iancu nu avem nicio pretenţie – ar fi trebuit să arate că până în semifinale mai sunt trei etape eliminatorii, şi că în semifinale nu se ajunge doar pentru că Steaua a ajuns în Europa League venind din play-off-ul Ligii Campionilor. La „Urzica” mergea textul acesta (că articol sau ştire NU ESTE), dar la un site „quality” în niciun caz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.