Scor istoric realizat de Paris Saint Germain

Duminică seara, pe Stade de l’Aube din Troyes, liderul din hexagon, Paris Saint Germain a câştigat în faţa echipei gazdă, Troyes AC cu scorul de 9-0, reuşind să stabilească un record: cea mai categorică victorie în deplasare din istoria primei divizii din Franţa. Vechiul record data din ediţia 1951/52 şi aparţinea echipei AS Saint Etienne care a învins cu 10-3 pe “Stade Velodrome”, echipa gazdă Olympique Marseille. Recordul “personal” al celor de la PSG data din toamna anului 1977, scor 8-2 tot pe … Stade de l’Aube, în faţa Troyes Aube Football, precursoarea actualei echipe din localitate. Cel mai mare scor din istoria primei divizii din Franţa, dar înregistrat pe teren propriu, stă “în picioare” din 1936, când Sachaux a învins pe Valenciennes cu 12-1.

PSG a egalat recordul din “Big Five”

  • Victoria cu 9-0 în deplasare a celor de la PSG, egalează recordul din “Big Five” – cele mai puternice 5 campionate din Europa. Pe 26 martie 1966, echipa Meidericher SV (actuala MVS Duisburg) învingea cu 9-0 pe „Sportpark Neukölln” echipa gazdă Tasmania Berlin.

  • În Anglia, începând cu anul 1893, s-au înregistrat 3 meciuri în care oaspeţii au câştigat la 8 goluri diferenţă: de două ori 1-9 şi o dată 0-8. Cel mai recent scor fluviu în deplasare, s-a înregistrat pe 3 noiembrie 1955, în meciul Cardiff City – Wolverhampton Wanderers 1-9.

  • În istoria Primera Division avem de patru ori câte un 0-8, ultimul foarte recent, pe 2 mai 2015, Córdoba CF – FC Barcelona 0–8.

  • În Italia, AC Milan a bătut pe 5 iunie 1955 cu 8-0 în deplasare pe Genoa 1893, acesta fiind recordul în penisnsulă. S-au înregistrat şi diferenţe mai mari, dar înainte de anul 1928, de când prima ligă se desfăşoară sub forma de campionat unitar.

PSG este matematic campioană

Prin victoria de duminică seara, PSG şi-a asigurat matematic, cu 8 etape înainte de finalul Ligue 1, titlul de campioană a Franţei. PSG este a doua echipă după Olympiakos Pireu care este deja campioană cu mai multe etape înainte de terminarea întrecerii interne. PSG a câştigat al 6-lea titlu de campioană din istoria sa, ultimele 4 fiind consecutive. De menţionat că în meciul de duminică seara, Ibrahimovic a făcut “poker”-ul, iar între minutele 46 şi 56 a realizat hattrick-ul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.