Scoţia a respins independenţa

Update: După numărarea tuturor voturilor, datele arată că scoțienii au votat în proporție de 55,3% împotriva independenței Scoției față de Regatul Unit.

Update: După numărarea buletinelor de vot în 31 din cele 32 de circumscripții, datele arată că scoțienii au votat în proporție de aproximativ 55% împotriva desprinderii Scoției de Regatul Unit, relatează BBC și AFP.
Potrivit datelor oficiale, în favoarea rămânerii Scoției în Regat au votat 1.914.187 de persoane (55,42%), în timp ce pentru independență s-au exprimat 1.852.828 de alegători (44,58%).Datele votului la o circumscripție nu au cum să afecteze scorul pe ansamblu, spun experții.

Update: Primele rezultate definitive ale referendumului pe tema independenţei scoţiene, referitoare la 10 dintre cele 32 de circumscripţii, respectiv 14,8 la sută din buletinele de vot, oferă un uşor avans taberei care respinge referendumului, cu un raport de 52 la sută faţă de 48 la sută.

Scoţia a votat să rămână în Marea Britanie, după respingerea independenţei în cadrul referendumului organizat joi, anticipează BBC News Online, potrivit Mediafax.

Majoritatea scoţienilor au votat în favoarea rămânerii Scoţiei în cadrul Marii Britanii, anunţă un sondaj al YouGov realizat la ieşirea din secţiile de votare, citat de BBC, transmite Mediafax.

Astfel, aproximativ 54% dintre locuitorii Scoţiei au respins proclamarea independenţei faţă de Marea Britanie, în timp ce 46% s-au pronunţat pentru, anunţă YouGov.

Un exit-poll nedefinitiv, prezentat de Reuters înainte de închiderea secţiilor de votare, arăta că 51% dintre scoţieni s-ar fi pronunţat împotriva independenţei Scoţiei faţă de Marea Britanie, în timp ce tabăra secesionistă avea o cotă de 49 la sută.

Scoţienii au mers joi la vot pentru a decide în cadrul unui referendum asupra independenței sau dacă vor rămâne în componenţa Marii Britanii.

Birourile de vot s-au închis joi seara, la ora locală 22.00 (00.00, ora României).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.