Scoția aruncă mănușa: Brexitul nu e Brexit și pentru noi

Premierul scoţian Nicola Sturgeon a contestat afirmaţiile viitorului prim-ministru al Marii Britanii, Theresa May, legate de presupunerea că noul guvern trebuie să se pregătească să părăsească Uniunea Europeană, scrie Bloomberg.

Sturgeon a spus în Londra că doreşte să iniţieze o serie de discuţii cu noul premier britanic în următoarele zile şi că doreşte să reprezinte interesele Scoţiei. Deşi Marea Britanie în ansamblu a votat să părăsească Uniunea Europeană, fiecare district din Scoţia a votat rămânerea în blocul comunitar.

”Sintagma Brexit înseamnă Brexit nu se aplică în cazul Scoţiei, pentru că ţara noastră a votat diferit în acest referendum”, a spus Sturgeon. ”A premier, la fel cum Theresa May are un mandat, şi eu am o obligaţie să respect voinţa poporului scoţian şi să găsesc o cale să păstrez Scoţia în UE”, a adăugat ea.

May, liderul partidului Conservator care va prelua puterea de la David Cameron, a spus miercuri că va numi un reprezentant care să se ocupe de procesul de Brexit. Premierul scoţian, care s-a întâlnit şi cu guvernatorul Băncii Angliei, a anunţat că doreşte să aibă un cuvânt de spus în acest proces.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.