Scoția și-a expus dorința la Bruxelles

Premierul scoțian Nicola Sturgeon a reiterat miercuri la Bruxelles că Scoția intenționează să rămână în Uniunea Europeană, în pofida votului Marii Britanii de săptămâna trecută pentru ieșirea din blocul comunitar, transmite Reuters.

După o întâlnire cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, premierul scoțian le-a spus jurnaliștilor că „Scoția este hotărâtă să rămână în UE”.

La rândul său, Martin Schulz a afirmat că „a ascultat și a luat aminte”.

„A fost o întâlnire pentru a ne informa, pentru a asculta și pentru a lua aminte”, a declarat după întrevedere purtătorul de cuvânt al lui Schulz, Armin Machmer, adăugând că Sturgeon și-a prezentat poziția și a descris atmosfera din Scoția după referendum.

De asemenea, șefa guvernului scoțian are programată pentru miercuri după-amiază, la ora 17:00 locală (15:00 GMT), o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în cadrul eforturilor sale de menținere a Scoției în Uniunea Europeană după ce referendumul din 23 iunie, din Marea Britanie, s-a încheiat cu victoria taberei pro-Brexit.

Cu toate acestea, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a refuzat să se întâlnească cu premierul scoțian afirmând că „nu ar fi potrivit”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.