Scrisoare-bombă la Comisia de anchetă

Ana Maria Pătru, fosta președintă a Autorității Electorale Permamente (AEP), nu a dorit să se prezinte la lucrările Comisiei de anchetă privind alegerilor prezidențiale din 2009, trimițând o scrisoare în care i-a informat pe membrii acesteia că declină invitaţia la audieri.

În scrisoarea transmisă Comisiei, Pătru susține că este suspect cum firma SIVECO, controlată de Irina Socol, a câștigat toate licitațiile pentru numărarea voturilor, inclusiv cele din 2009.

Ana Maria Pătru afirmă că există suspiciunea că Socol ar fi făcut parte sau ar fi fost apropiată de fosta conducere a SRI.

Fosta șefă a AEP era aşteptată luni la comisia de anchetă. Pătru a susţinut, în scrisoare, că nu a dat curs invitaţiei pentru că fiul ei este „deprimat” de pe vremea când DNA a reţinut-o pentru fapte de corupţie şi a „implorat-o” plângând să nu meargă la Parlament, pentru a nu fi iar „luată”.

„V-am distribuit scrisoarea doamnei Ana Maria Pătru. Declină prezența la lucrările comisie și ne trimite un document pe care vă rog să îl analizați și o să discutăm ulterior’, i-a informat președintele comisiei, Mihai Fifor pe membrii comisiei.

Întrebat de senatorul USR Mihai Goțiu ce se poate face în cazul în care Ana Maria Pătru refuză să vină la audieri, Mihai Fifor a arătat că la finalul ședinței de audieri de luni se va lua o decizie în acest sens.

„Hotărârea spune foarte clar ce putem face, rugămintea mea este să ne uităm peste materialul trimis și la finele ședinței de azi discutăm și luăm o decizie’, a precizat președintele Comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009”, a menționat Fifor.

Și săptămâna trecută Ana Maria Fifor, vicepreședinte al AEP în 2009, a lipsit de la audierile comisiei la care a fost invitată.

Scrisoarea Anei Maria Pătru

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.