×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 18 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 18:37
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Orice place puterii unora le place automat
Scrisoare deschisă prietenului meu Mircea Cărtărescu

Dragă Mircea,

și eu sunt un adversar al forțelor pesediste abominabile. Așadar, un adversar al PSD-ului din trecut. În prezent, n-a apucat să făptuiască nimic în contra interesului național. Nici măcar OUG 13/31 ianuarie 2017, pe care tu o consideri o faptă urâtă, nu avea ceva în contra interesului național, nici în contra intereselor Anticorupție. Avea, într-adevăr, ceva imoral: îl lăsa pe Dragnea fără acuzația de abuz în seviciu în dosarul pe care îl are la DNA, dar nu și fără acuzația de fals în acte publice. În rest, nimic imoral. În schimb, totul părea constituțional. De ce, oare, nu au mai vrut românii să aștepte controlul CCR asupra acestei aparențe? Ești scriitor (nu politician): nu te întrebi ce facem noi, românii, când punem strada în locul CCR?
Mircea, acceptă, te rog, că s-ar putea să existe oameni cu o competență economică mai calificată ca a ta. Economică, nu politică. Ei bine, îți voi rezuma o teză a unui economist care are Premiul Nobel:
marile corporații vor fi întotdeauna împotriva creșterii salariului minim în țările în care fac afaceri;
ele vor reacționa reducând intervalul contractual de muncă salariată de la 8 ore la 6 ore, ca să ajungă, astfel, la același cuantum de plăți pentru salarii, dar vor obliga salariații să stea 8 ore la lucru; salariații nu vor face plângeri penale, în unele țări, sau, dacă vor face, în altele, marile corporații vor încerca să ”convingă” Parchetul General să nu le ia în seamă;
de asemenea, marile corporații vor fi foarte revoltate dacă legislația fiscală din unele țări va impozita fiecare dolar (euro) care iese, pe căi bancare, din țara respectivă cu un cunatum anume, calculat în așa fel încât să fie diminuate rezonabil pierderie statelor respective rezultate din mecanismul de optimizare fiscală numit transfer de prețuri.

Aici, opresc rezumatul și trec la exemplificarea unui transfer de prețuri. Uite, eu lucrez în țara ta. Fac automobile. Import din țara X, un fel de paradis fiscal, niște piese ca să fie asamblate în producția din țara ta. Fabrica de piese din țara X este tot a mea. Cumpăr piesele mele din țara X la suprapreț (de la simplu la dublu, de pildă). Poți calcula câți bani din profitul pe care îl fac în țara ta au plecat în țara X, un fel de paradis fiscal? Sper că poți ”calcula” măcar atât: cine s-a supărat pe programul de guvernare al actualului Guvern PSD.
Mircea, aș vrea să mai accepți o rugăminte amicală. Cunoști expesia deep state? Ea definește o realitate acoperită care există în majoritatea statelor democratice. Deep state nu e ceva democratic. Ba, dimpotrivă. Dar noi eram singurul stat din lume în care deep state urma să fie devoalat publicului prin ”bunăvoința” actualei guvernări PSD. Înțelegi, oare, acum, în ce afacere ne aflăm și care este rolul străzii?
Dacă nu înțelegi pericolul în care se află țara (nu incompetența clasei politice), te rog să urăști în continuare pesediștii: ai devenit un biet politruc!

Ioan BuducaPublicat Sâmbătă, 11 februarie 2017
55132
 | 57
 | 69
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
un roman satul de circoteca
+9
Soateti poza ametitului asta care vrea un "Nobel"!
Publicat Luni, 13 februarie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+13
CINE E MIRCEA CARTARESCU UN EDITAT BASIST ACUM IOHANNIST O MARCA INREGISTRATA DE HIRTIE IGIENICA ?????????????? MI E SCARBA ,GREATA ,SILA ,DISPRET !!!!!E
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
Mda
+7
Am incercat sa citesc o carte dar mi-a fost imposibil sa o termin.Am abandonat-o și am aruncat_o la gunoi ,tot așa am pățit cu o carte de a lui Patapievici si Liiceanu.Atat de aiurea scrise încât nu le-am putut termina.Doamne ferește și se mai dau intelectuali .
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
Roberta @ Mda
+1
Asta inseamna ca tu te pretinzi intelectual. Nu esti! Nu amesteca atitudinile politice ale unor scriitori cu opera lor!
Publicat Luni, 13 februarie 2017
+Răspunde
rexrapidistul
+7
Sunteti sigur ca un EDITAT, cum este carcarescu, intelege asta?
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
Sofia
+11
Da, lucrurile importante..NU se rezolva in strada !!! Trebuie sa dicteze ratiunea, constiinta si bunul simt!!!! Legea trebuie respectata de toata lumea..nimic mai mult !!!
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
Alistar
-6
Sa simplificam putin: Mircea Cartarescu e scriitor, Ioan Buduca a vrut si el sa fie, dar a renuntat de mult.
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
Mamutul
+14
Vad multi alfabetizati care ridica in slavi "opera" lui cartarascu fara sa fi citit vreo carte de-a lui. individul a scris o singura carte bunicica iar celelalte sunt un fel de copy paste . Cu multi bani de la ICR adica de la buget a fost promovat intens - gonflat in strainatate avand tupeul sa creada ca v-a lua Nobelul. Un autor bun are un caracter bun, altfel ...
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
unu
-11
cam analfabet acest prieten. "competență economică mai calificată ca a ta", doar un exemplu. sigur e un prieten? :))))
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
cititor9
-9
Stimate dle Buduca sunteti intr-o mare eroare, desi prezentati si unele adevaruri. Iar legatura cu programul de guvernare al PSD o faceti doar propagandistic. Poate ar trebui sa-l si cititi. Ati fi gasit in el urmatorul pasaj: "Rezultatul aplicării reducerii impozitului pe dividende de la 16% la 5% prin noul Cod fiscal propus de Guvern, și anume creșterea veniturilor din impozitul pe profit cu 7% după primul semestru al anului acesta, ne-au determinat să continuăm în aceeași direcție și să propunem eliminarea impozitului pe dividende începând cu 1 ianuarie 2018." Deci Ponta (PSD) a scazut impozitul pe profit al companiilor (inclusiv multinationale de la 16 la 5 procente iar guvernul actual isi propune sa-l duca pe 0 de la 1 ian 2018. Ca sa nu mai vorbim de reducerea de CAS pentru angajatori initiata tot de catre PSD...
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
DREAPTACZC
+16
Poetul, scriitorul si omul politic fara viziune si valoare , umflat in mod artificial de catre globalisti, nu este decit ceea ce toti forumistii stiu de zeci de ani - o flasneta peltica si o sperietoare de ciori! Un bidon gol ... cum ii place lui sa ii "alinte" pe unii ! Nu merita nici macar EDITAT! D-le Ioan Buduca incercati mai departe tot asa ... unii colegi din redactie au reusit cu brio! Si D-voastra puteti! Si nu uitati zicala : "decit cioara 100 de ani mai bine vultur pentru 1 an"
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Lazăr și Kovesi - stat în stat
Publicat acum 22 ore şi 7 minute
Femei frumoase pe funcții superbănoase
Publicat acum 8 ore şi 36 minute
Cum s-a dus o senatoare în Parlament
Publicat acum 5 ore şi 57 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 11 ore şi 9 minute
Andrei Marga

Cum cei mai mulți se consideră creștini, se poate spune că, în Europa, creștinismul este mai mult decât viziune - este însuși mediul formării și referința fundamentală. Pot fi însă luate în serios partidele și persoanele care-și afișează adesea cu emfază afilierea?

Andrei MargaPublicat acum 21 ore şi 50 minute