Scrisoare deschisă tuturor membrilor Comisiei de Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic

Domnilor,

Îmi pun toată speranţa în dumneavoastră şi în bunul dumneavoastră simţ pentru ca Proiectul de lege pe care trebuie să-l examinaţi în aceste zile să poată vedea lumina zilei, fără a fi o sentinţă de moarte pentru mii de animale. Acest lucru nu depinde decât de dumneavoastră.

Trebuie să ştiţi că primarul din Braşov tocmai a fost felicitat la televiziunea naţională pentru rezultatele obţinute ca urmare a campaniilor de sterilizare în partenariat cu Asociaţia locală de protecţie a animalelor „Milioane de Prieteni”. Ca şi aceasta, numeroase Asociaţii din Bucureşti, Oradea, Galaţi… fac de ani de zile eforturi susţinute şi meritorii pentru a stopa proliferarea câinilor.

Acum trebuie ca Guvernul şi primăriile să se alăture acestui efort în mod sistematic şi ca bugetele şi mijloacele logistice să fie implementate. A ucide înseamnă nu numai un cost financiar pentru administraţie, dar în acelaşi timp un cost moral pe care cei ce pun în aplicare aceste decizii crude nu-l pot din păcate judeca pe moment. Este totuşi imens şi se repercutează în general asupra stării de bine a unei ţări şi a cetăţenilor săi.

România nu va putea evolua dacă ea continuă să ia decizii crude faţă de fiinţe sensibile – aşa cum sunt ele definite în Legea europeană – şi care de altfel se află sub protecţia acesteia. Animalele fără stăpân neglijate şi sub ameninţarea străzii sunt oglinda disperării unei ţări care nu reuşeşte să abordeze viitorul, pe baza de principii de responsabilitate binevoitoare. Vă implor deci a dejuca aceste capcane iluzorii de soluţii drastice şi expeditive şi să includeţi în acest Proiect de lege colaborarea fructuoasă a autorităţilor cu asociaţiile locale de protecţie a animalelor, aşa cum acest lucru se întâmplă în majoritatea ţărilor Uniunii Europene.

În aşteptarea unui ecou favorabil la cererea mea, vă transmit salutările mele cele mai sincere,

Brigitte BARDOT

Preşedintă

Fundaţia „Brigitte Bardot” recunoscută de utilitate publică prin decretul din data de 21 februarie 1992

Dalai Lama – Membru de onoare

28, Rue Vineuse – 75116 Paris – Franţa; Tel. 01.45.05.14.60; Fax 01.45.05.14.80; CCP Paris 662 05T

fbbondationbrigittebardot.fr ; www.fondationbrigittebardot.fr

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.