Scurtmetraje româneşti la „Festivalul Internaţional de Filme Scurte” de la Izmir

S-a încheiat cea de a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Filme Scurte. Din programul festivalului a făcut parte şi o selecţie de filme scurte româneşti, realizată de ICR Istanbul în colaborare cu Centrul Naţional al Cinematografiei şi criticul de film Mihai Fulger.

Festivalul este un reper important în viaţa culturală a Izmirului, proiecţiile desfăşurându-se în importante centre culturale şi universităţi locale, cum ar fi Institutul Francez de la Izmir, Centrul Cultural Turkan Saylan, Universitatea Economică Izmir, Universitatea Ege Izmir şi altele. Din program au făcut parte filme de pe toate continentele, multe dintre acestea participând şi în competiţia structurată în cinci secţiuni: producţii locale, producţii internaţionale, documentar, film de animaţie şi film experimental.

Filmul românesc a fost reprezentat de o selecţie de 7 producţii din ultimul an: Artă, regia Adrian Sitaru, Cai putere, regia Daniel Sandu, In the house, regia Ana-Maria Comănescu, N-ai fost acolo, regia Agatha Ioana Paltinel, Omulan!, regia Matei Branea, Scor alb, regia Marius Olteanu, şi Reţeaua, regia Claudiu Mitcu. Filmele româneşti au fost proiectate la Institutul Francez din Izmir şi au beneficiat de un public de aproximativ 150 de persoane.

Parteneriatul cu Festivalul Internaţional de Filme Scurte de la Izmir face parte din strategia ICR Istanbul de lărgire a activităţii în oraşul de pe malurile Egeei, important centru cultural al Turciei, ce se bucură şi de prezenţa unei largi comunităţi româneşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.