Scutaru: Ponta să spună public dacă i-a promis lui Voiculescu graţierea după prezidenţiale

Liderului grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, îi cere premierului Victor Ponta să dezmintă informaţiile potrivit cărora i-a promis acestuia graţierea dacă va fi preşedinte.

„Victor Ponta pozează în ultima perioadă în demnitarul care respectă justiţia, abţinându-se să condamne, aşa cum a mai făcut, arestările baronilor PSD acuzaţi de corupţie sau decizia definitivă a instanţei în cazul aliatului său, Dan Voiculescu. Ponta mimează echidistanţa, încercând de fapt să-i mintă, să-i păcălească pe români şi mai ales pe partenerii occidentali interesaţi să susţină consolidarea statului de drept în România. În stilul său duplicitar, una le promite celor ca Voiculescu, Duicu sau Bunea Stancu, de care depinde sprijinul său mediatic şi electoral, alta îi spune, spre exemplu, vicepreşedintelui american Joe Biden”, susţine Scutaru, într-un comunicat remis duminică Mediafax.

El îi cere lui Victor Ponta să precizeze „dacă în ultimele două săptămâni a avut cel puţin o întâlnire cu Dan Voiculescu şi să dezmintă informaţiile potrivit cărora i-a promis acestuia că va fi liber dacă va ajunge preşedinte, în schimbul susţinerii mediatice”.

„De asemenea, îi solicit lui Victor Ponta, în calitatea sa de preşedinte al PSD şi lider al coaliţiei de guvernare, să solicite majorităţii, care îl susţine în funcţia de prim-ministru, să pună pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor proiectul legii amnistiei şi graţierii pentru a fi respins definitiv. Ponta trebuie să dovedească la începutul lunii septembrie, când Parlamentul îşi reia activitatea, că nu doseşte legea amnistiei şi graţierii pentru a fi adoptată după alegerile prezidenţiale, ca să-l elibereze pe Dan Voiculescu şi să anuleze practic toate anchetele anti-corupţie aflate în derulare. Ponta trebuie să spună de ce PSD se opune ca legea amnistiei şi graţierii să fie respinsă”, scrie Scutaru.

Potrivit acestuia, Victor Ponta trebuie să spună dacă îl va graţia pe Dan Voiculescu în cazul în care va ajunge preşedinte. „Ponta nu s-a sfiit să folosească electoral numele lui Gică Popescu şi a spus public că îl va gratia dacă ajunge la Cotroceni. În cât timp îl veţi graţia, domnule Ponta, şi pe Dan Voiculescu?”, se arată în comunicat.

Dan Voiculescu a fost condamnat, vineri, la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării ICA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.