Se cer înregistrările de la semnarea pactului de coabitare și negocierea procurorilor

Vicepreședintele PNL Ludovic Orban cere „în mod insistent” Administrației Prezidențiale, în temeiul legii liberului acces la informațiile de interes public, să facă publice de urgență înregistrările a „două momente importante din istoria recentă”, respectiv semnarea pactului de coabitare și „împărțirea” funcțiilor de procurori în marile Parchete.

„Este vorba, în primul rând, de semnarea pactului de coabitare împreună cu domnul Victor Ponta și discuțiile care s-au purtat cu acest prilej și, în al doilea rând, de modul în care, la Cotroceni, au fost negociate și împărțite funcțiile de procurori în marile Parchete. În ceea ce privește cea de-a doua înregistrare care solicit să devină publică, reamintesc că însuși președintele Traian Băsescu s-a referit zilele trecute la acest moment, făcând precizarea că a fost o înțelegere care nu trebuia făcută și că, în jurul împărțirii puterii în Parchete, s-a purtat „un dialog urât”, afirmă Orban, potrivit unui comunicat de presă.

Solicitarea lui Orban vine după ce Traian Băsescu a difuzat zilele trecute înregistrarea dialogului purtat, la Cotroceni, pe tema reducerii CAS cu Victor Ponta și ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu.

„Se poate trage ușor concluzia că, în acest fel, președintele a decis că, în principiu, convorbirile purtate în sediul instituției prezidențiale pot intra în patrimoniul național”, își justifică Orban solicitarea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.