Se cer referendumuri și în Franța, Italia și Olanda

Frontul Național, partidul de extremă dreapta francez, cere vineri organizarea unui referendum privind apartenența Franței la Uniunea Europeană, încurajat de faptul că britanicii au votat pentru ieșirea din comunitatea europeană.

„Libertatea popoarelor câștigă întotdeauna în final! Felicitări Regatului Unit. Acum este rândul nostru #Brexit #Frexit„, a scris pe Twitter vicepreședintele Frontului Național, Florian Philippot.

La rândul său, lidera partidului, Marine Le Pen, a descris rezultatul votului din Marea Britanie drept o „victorie a libertăţii”şi a cerut o consultare populară similară în Franţa.

„Aşa cum cer de ani de zile, acum este nevoie de acelaşi referendum în Franţa şi în celelalte ţări ale Uniunii Europene”, a scris Le Pen pe Twitter.

Frontul Național, partid antieuropean, cere de mult timp ieșirea Franței din Uniunea Europeană și a obținut rezultate bune la recentele alegeri.

La rândul său, liderul partidului italian de extremă-dreapta Liga Nordului, Matteo Salvini, a spus că ar trebui să urmeze Italia, după referendumul din Marea Britanie.

„Bravo pentru curajul cetățenilor liberi! Inima, creierul și mândria au învins minciunile, amenințările și șantajul. Mulțumim, Marea Britanie. Acum este rândul nostru”, a scris Matteo Salvini pe contul său de Facebook.

Totodată, liderul partidului anti-imigratie PVV, Geert Wilders, a declarat că Olanda ar trebui să aibă propriul referendum în privința părăsirii UE.

Partidul eurosceptic a lui Wilders conduce în sondajele de opinie în această țară. Alegerile parlamentare vor avea loc probabil în martie 2017.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.