Se cere modificarea Constituţiei pentru ora de religie

Asociaţia părinţilor pentru ora de religie cere modificarea Constituţiei României şi revenirea la sistemul de dispensă pentru cei care nu doresc să frecventeze ora de religie, informează stiri.tvr.ro.

Aceștia vor ca legea fundamentală a României să garanteze studierea acestei materii şi să depună cerere cei care nu doresc să facă ora.

„Dacă un om a fost în stare să provoace o anumită interpretare a Constituţiei, atunci un număr foarte mare de oameni, prin referendum, prin modificarea Constituţiei, pot modifica însăşi Constituţia”, susţine Ionuţ Corduneanu, preot vicar-administrativ patriarhal.

„Chiar s-a făcut un grup de lucru pe probleme juridice şi advocacy şi s-a pus problema dacă nu ar trebui, este doar o chestiune în dezbatere pentru moment, dacă nu ar trebui să declanşăm o procedură pentru a iniţia o schimbare la nivel constituţional în sensul de introducere explicită a garantării orei de religie”, explică şi Liana Stanciu.

88% dintre elevii din țară, care studiază în prezent religia, s-au înscris în continuare la acest curs, potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, 93,45% dintre copiii înscrişi la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2015-2016, au decis să studieze această materie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.