Se cere un pact de tip Snagov pentru Unire

O delegație a Platformei Unioniste Acțiunea 2012 se va întâlni marți, la ora 17.00 cu reprezentanții PNL, la sediul partidului din strada Modrogan nr. 1. PNL este cel din urmă partid care a acceptat dialogul cu unioniștii.

Totodată, Acțiunea 2012 solicită președintelui Iohannis să convoace partidele politice la dialog pe subiectul reunirii cu Republica Moldova.

„Ne trebuie un pact de tipul celui din 1995 de la Snagov pe subiectul Reîntregirii naționale. Dacă domnul președinte Iohannis crede că nu prin manifestații stradale se face Unirea, atunci îl invităm să demareze ceea ce consilierii de la Cotroceni ne-au promis în luna ianuarie: consens cu toate forțele politice privind proiectul de țară.

Noi avem răspunsuri pozitive din partea partidelor, cel care e îndreptățit conform Constituției să realizeze acest consens este președintele”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Unioniștii mai califică ca inexacte unele din declarațiile ministrului de Interne, Dragoș Tudorache, referitoare la abuzurile de sâmbătă ale jandarmeriei: nimeni nu poate îngrădi libertatea de circulație, fie ea și pe trotuar.

Imagini fără acordul persoanelor în cauză au fost furnizate, preferențial, către unele surse media, cu scopul de a discredita unioniștii, care au fost pașnici pe toată perioada manifestației, iar ca replică, structurile de ordine au folosit gaze lacrimogene și forța.

Sâmbătă, în București, 10 000 de oameni au mărșăluit cerând unirea Republicii Moldova cu România.

Delegații ale protestatarilor au fost primite duminică de către conducerile PSD, ALDE, PMP, USR, ANR și PRU.

Unioniștii au primit asigurări că doleanțele lor sunt împărtășite de către partidele politice și vor fi implementate conform unui program.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.