Se fură ca-n codru

Ofelia Kamp este un manager român care are prieteni în forurile europene. Într-o postare pe Facebook, vorbește critic despre Bruxelles, unde, spune ea, se fură ca-n codru şi unde banii se cheltuiesc pe mofturi.

Un prieten care a câştigat un post de director la UE i-a povestit despre predecesorul său, angajatul căruia tocmai îi luase locul, potrivit B1 TV.

Fostul director, un italian, a ocupat postul cu pricina timp de opt ani, dar n-a ajuns la birou niciodată. Și asta în condițiile în care salariul său era de 10.000 de euro și avea și tot felul de sporuri pentru chirie, deplasări etc.

„După ce a ajuns la Bruxelles şi s-a instalat la post, mutare plătită, casă găsită, subvenţionată chiria, a aflat povestea locului lui de muncă. Postul respectiv fusese ocupat timp de şapte ani, de un italian care NU s-a prezentat nicio singură zi, la birou. Nici măcar o singură zi. Nu a semnat niciun act, nu a fost interesat de nimic, plecat în permanenţă în vacanţă. Cu toate astea, timp de şapte ani, omul şi-a primit cu regularitate salariul, cei zece mii de euro, net, plus sporurile pentru chirie, deplasări. Când au văzut că nu se întâmplă nimic, şi pentru că aveau nevoie de un director prezent, au scos postul la concurs, DUPĂ ce l-au întrebat pe italian „dacă e de acord” să i se închidă contractul !!!”, a povestit Ofelia Kamp, scrie sursa citată.

Ea susţine că mutarea din fiecare an, pe timp de vară, de la Bruxelles la Strasbourg, costă zeci de milioane de euro şi că totul este muşamalizat.

„La Bruxelles, NU există scandaluri; nu se face vâlvă pentru NIMIC. Totul e acoperit, băgat „sub preş”, trecut cu vederea. Nu „scapă” informaţie, nu există necinste, deşi, se fură ca-n codru şi se cheltuiesc bani grei, cu tot felul de mofturi inutile. Se recondiţionează birourile, se lasă aerul condiţionat să meargă non-stop cel puţin o săptămână înainte de mutare, pentru a verifica instalaţia şi pentru a reîmprospata aerul din clădire, se consumă tone de apă, nu numai cu curăţenia, dar mai e şi lăsată să curgă non-stop preţ de câteva zile, pentru a curăţa depunerile de pe conductele nefolosite un an de zile. Iar după două luni, are loc operaţiunea inversă. Cu aceleaşi costuri imense”, a mai spus managerul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.