Se înregistrează propuneri pentru Premiile „Constantin Brâncoveanu“

Este al patrulea an în care Premiile „Constantin Brâncoveanu“, iniţiate ca o contribuţie la recunoaşterea valorilor româneşti, dau ocazia cititorilor noștri și personalităţilor din lumea culturală și științifică să facă nominalizări publice. Fundația Alexandrion și ziarul Cotidianul vă invită să faceți propuneri pentru stabilirea laureaților celei de-a patra ediții a Premiilor „Constantin Brâncoveanu“, un proiect al Fundației Alexandrion.

Ateneul Român va găzdui pe 26 septembrie o seară de gală în care cele mai merituoase personalităţi ale culturii și științei române vor fi onorate şi recompensate pe cea mai importantă scenă a ţării.

„Cultura este ceea ce ne ține uniți în vremuri dificile, este marca unei națiuni puternice. Noi vom continua promovarea și susținerea valorilor culturale, atât pentru cei care au dovedit excelență de-a lungul unei cariere bogate, cât și pentru cei care sunt la început de drum în știință și artă“, a spus Nawaf Salameh, CEO Alexandrion Group și președinte al Fundației Alexandrion.

Categorii precum Literatură, Istorie, Film, Muzică, Teatru, Arhitectură, Arte plastice și două noi categorii, Economie și Medicină, vor aduce în prim-plan cele mai importante realizări din 2017 ale personalităților ce aduc valoare artei și culturii române.

Fundația Alexandrion și-a rezervat dreptul de a acorda, independent de alegerile juriului, un Premiu Special al Fundației Alexandrion și două diplome de onoare.

Președintele juriului este și în acest an academicianul Dan Berindei.

Dacă aveți propuneri, indiferent pentru care dintre cele 9 categorii, vă invităm să ni le trimiteți la alexandra.dumitriu@cotidianul.ro până pe data de 10 septembrie 2017.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.