Se lansează Festivalul „Gheorghe Zamfir”

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România, în parteneriat cu Asociaţia de Tineret “Ecou” şi “Centrul de Cultură Arcuş”, organizează, în perioada 21-25 aprilie, prima ediţie a Festivalului Internaţional al Naiului „Gheorghe Zamfir”. Acesta se va desfăşura la Sfântu Gheorghe, Arcuş şi Braşov.

Evenimentul este inaugurat de un recital extraordinar de orgă şi nai, susţinut de Gheorghe Zamfir şi Christian Micşunescu, stabilit la München, la Biserica Romano-Catolică “Sf. Petru şi Pavel” din Braşov, duminică, 21 aprilie, începând cu ora 20.30.

Luni, 22 aprilie, începând cu ora 17.00, Galeriile Centrului de Cultură Arcuş din Covasna vor găzdui vernisajul Expoziţiei “Zamfir – 55 de ani în slujba naiului”. Peste 30 de discuri de aur şi platină, dovadă a numeroaselor milioane de albume vândute, vor fi expuse alături de o suită de tablouri ale pictorului Gheorghe Zamfir. De asemenea, o colecţie de naiuri de toate mărimile, create de Maestrul Zamfir, va putea fi vizitată pe durata întregii săptămâni.

Marţi, 23 aprilie, cu prilejul sărbătoririi Sfântului Gheorghe în calendarul ortodox, Centrul de Cultură Arcuş va fi gazda “Concertului Cameral Gheorghe Zamfir”. Alături de Maestrul Naiului vor evolua oboistul Adrian Petrescu, prim-oboist al Filarmonicii “George Enescu”, şi Cvartetul “Tiberius” de la Târgu Mureş.

Joi, 25 aprilie, pe scena Teatrului din Sfântu Gheorghe, publicul covăsnean va avea parte de un concert extraordinar Gheorghe Zamfir cu taraf. Evenimentul, care închide festivalul, va fi înregistrat şi transmis de către Televiziunea Română.

“Consider că Zamfir merită această primă ediţie care însumează diferite concerte cuprinzînd mai multe ipostaze ale personalităţii sale de creator nu numai în muzica populară, ci şi în domeniul muzicii culte. Mare interpret, compozitor exemplar, scriitor şi artist plastic – acestea sunt ipostazele în care Zamfir este prezentat publicului în festivalul care îi poartă numele”, a declarant Miltiade Nenoiu, preşedintele Uniunii Muzicienilor din România.

Iar Alexandru Ujvarosi, preşedintele Asociaţiei “Ecou”, afirma: “Trebuie să valorificăm din ce în ce mai mult capitalul cultural al zonei în care trăim. Gheorghe Zamfir este un bun prieten al oraşului nostru, iar prima ediţie a acestui festival nu face decât să confirme capitalul cultural pe care îl putem fructifica aici”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.