Se pregăteşte o „contrarevoluţie”?

Ce pagină a apărut pe Facebook legat de Victor Ponta. Ce mesaj apare pe pagina fostului premier.

După ce Dacian Cioloş a fost desemnat premier, au fost scoase de la naftalină, în cascadă, pe mai multe site-uri obscure (dar preluate ulterior şi de publicaţii recunoscute, dezinformări legate de persoana sa, de familia sa, dezinformări care au fost infirmate încă de acum un an, unele chiar de către cei care le-au lansat. În paralel s-a înteţit scenariile conspiraţioniste care susţin că în clubul „Colectiv” focul a fost pus intenţionat, pentru a scoate lumea în stradă în vederea răsturnării guvernului. Dar ce este mai interesant s-a întâmplat miercuri după-amiază. Pe Facebook a apărut o pagină intitulată „Alături de Victor Ponta” şi pe care apare o chemare la un mitin de susţinere a fostului premier, sămbătă 21 noiembrie în Piaţa Victoriei, deci în faţa sediului guvernului: „Saturday, November 21at 6:00pm, Next Week, Victory Square, Bucharest 010023 Bucharest, Romania”

Textul mesajului sună astfel:

Fac apel la toti oamenii rationali,toti cei care au inteles ceva despre politica ,toti cei care isi doresc evolutia acestei tari si sunt capabili sa aprecieze ceea ce a facut Victor Ponta pentru aceasta tara.Ne vrem priministrul inapoi!A demisionat din dezamagire ,din supararea ca este pus la zid si atacat de oportunisti in cel mai tragic moment posibil.Sunt o persoana simpla,tanara ,la fel ca toti cei din piata dar imi doresc stabilitate,echilibru,imi doresc ca toti oamenii capabili si buni sa nu mai fie inlaturati pentru a face loc hotilor!!!”Piata” nu reprezinta dorinta poporului roman,suntem milioane de oamenii,nu cateva mii.Sa iesim si noi in strada ,pe data de 21 noiembrie ,la piata victoriei si sa demonstram ca desi am avut demnitatea si respectul fata de familiile indoliate si de victimele noastre sa nu protestam in aceste grele momente,sa ne traim durerea in liniste ,avem un cuvant greu de spus ,il sustinem pe omul care a facut cel mai mult pentru tara asta in ultimii 26 de ani si sa ii aratam ca oamenii il apreciaza si ii multumesc pentru efortul depus,pentru toata lupta grea pe care a dus o impotriva sistemului .Nu stiu daca mai poate deveni premier acum,dar haideti sa incercam macar sa il facem sa ne promita ca va candida din nou ,ca nu va lasa Romania de izbeliste si ca se va intoarce sa repare si sa echilibreze aceasta tara,el este singurul care a reusit si va reusi.Faceti acest efort ,nu ramaneti in casa ,nu mai suport sa vad ca „vocea Romaniei” este reprezentata doar de cateva mii de protestatari care nu au nici un tel,care de fapt nu stiu ce vor,si care au reusit sa destabilizeze tara!!!!Si haideti sa deschidem ochii si celor de la PSD sa inteleaga ca oamenii il apreciaza si i-au votat pentru Victor Ponta si acesta trebuie sa revina cat mai repede acolo unde ii este locul!Condoleante familiilor indoliate,eu un student la drept imi cer scuze in numele romanilor ca anumite persoane au profitat de durerea lor ,le doresc multa sanatate si putere celor ce lupta in spitale si apropiatilor acestora! Respect Victor Ponta ,Raed Arafat ,domnul ministru Banicioiu ,tuturor medicilor si tuturor oamenilor care au inteles ce inseamna aceasta tragedie,care au fost indurerati si solidari cu victimele!”.

Până la ora redactării acestui articol, 835 de persoane şi-au anunţat participarea la miting, alte 1.700 s-au arătat interesate şi alte 6.800 de persoane au fost invitate.

Ce mesaj a postat Ponta pe pagina sa

Pagina de Facebook a fostului premier este deschisă de o postare din 4 noiembrie, ora 4.58 post meridian, în care Ponta mulţumeşte miniştrilor, secretarilor de stat şi tuturor celor care au muncit alături de el în ultimii 4 ani. Dar ultima postare este din 5 noiembrie ora 12.14 a.m. şi conţine, cu un corp de literă foarte mare un citat din David Brinkley: Un om de succes este cel care reuşeşte să construiască o fundaţie solidă din pietrele pe care alţii le-au aruncat către el”. Un mesaj care poate fi interpretat în mai multe chei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.