×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 06:40
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Se schimbă banda!

De multă vreme nu am mai întîlnit o asemenea distracție pe seama politicii românești! Pînă și șoferul de taxi se considera îndreptățit să rîdă și să scuipe nițel pe politică. Omul găsea suficiente argumente să se considere mai deștept decît Dragnea și Iohannis. Ca să nu zic de noul candidat pentru funcția de premier.

„Ai văzut ce față de drojdier are tipul?“

Fața unui om nu spune mare lucru decît în corelație cu viața și opera sa. Iar opera lui Mihai Tudose este la fel de nulă ca și cea a marelui filosof și economist al PSD-ului Darius Vâlcov. Oricît ai căuta pe net și prin biblioteci, nu găsești decît declarațiile lui Teodor Berna și rechizitoriul DNA!

Cum se face că un asemenea personaj politic hiper-șters a ajuns ministru în două echipe, Ponta și Grindeanu, în ciuda faptului că ele reprezentau tabere în război? Ne aflăm în fața unei ofensive programatice a mediocrității sau Tudose mai are o susținere undeva în afara partidului care îl propulsează? Presupun că ați urmărit declarațiile Olguței Vasilescu și ale lui Liviu Dragnea după anunțarea numelui devenit caz de umor public. Și în cazul poveștii plagiatului, și în cazul presupuselor legături cu SRI, cei doi au scăldat-o în cel mai penibil mod. De altfel, coana Olguța, o fostă poamă prin PRM, ridicată de dezbaterile televizate în primăriță de Craiova și mai apoi într-o nulă, dar gălăgioasă ministresă a Muncii (despre care un sindicalist de la poliție zicea că nu înțelege nimic), s-a grăbit să pledeze înfocat și despre acest nul. La fel, și Liviu Dragnea. Omul acesta își trădează cu fiecare zi un nivel intelectual și cultural ce nu depășește granița unui sforar politic exersat. Dar de provincie. Trece pe lîngă criterii morale sau pe lîngă valori intelectuale cum zboară rața sălbatică peste oglinda lacului. Razant și fără urme. Toate judecățile sale despre Mihai Tudose se reduc la patinaje de gîndire și la simțiri personale și bolmojeli, semn că președintele PSD-ului vrea să scape de subiect. În fapt, debarcarea lui Sorin Grindeanu are toate datele unei pedepse. Președintele PSD a mirosit grupul creat de Victor Ponta și Sorin Grindeanu, gata să consolideze un plan de decapitare a PSD-ului. Adică o neutralizare a lui Liviu Dragnea. Toată povestea cu evaluarea nu este decît o mascaradă la care a fost părtaș marele „creier“ de la Slatina. O simplă lectură a materialului de analiză încropit de geniul lui Vâlcov ne arată cum au fost adunate argumentele pentru debarcarea premierului.

Desemnarea lui Mihai Tudose este responsabilitatea integrală a lui Klaus Iohannis și a lui Liviu Dragnea. Cel care se dădea de ceasul morții că și el a fost acuzat ca fiind un acoperit trăda de fapt toate semnele omului șantajabil. Mihai Tudose este de fapt concesia făcută președintelui Iohannis și binomului din spatele său. Iar mascarada cu ceilalți candidați retrași din varii motive, doar o înscenare pentru a acoperi operațiunea de cedare a postului de premier.

Să ne înțelegem omenește. Guvernarea României a fost și este o afacere, nu o chestiune de conștiință. Cu Grindeanu, nici Iohannis și nici Dragnea nu se alegeau cu mare lucru. Le trebuia un alt om. Și l-au găsit, mai ales că avea habar de marele cașcaval aflat în pregătire la Ministerul Economiei, numit Fondul Suveran de Investiții.

Ce-am înțeles din această numire comică și descalificantă pentru toate părțile implicate? Că și președintele are interese, forță de negociere și sprijin serios în SRI. Și că este gata să accepte pe oricine care nu-i creează probleme sau îl sprijină în ambițiile sale. Iar în ce-l privește pe Dragnea, schimbarea premierului ne arată că șeful PSD se simte strîmtorat de dosarul său și că n-a renunțat la proiectul pragului de la abuzul în serviciu, care prag l-ar putea ajuta să scape de condamnare. Operațiunea de ajustare a prevederilor legale ar urma să se desfășoare pe parcursul verii și la începutul toamnei, cînd ar putea încerca să-și împlinească visul. Adică să devină premier și să valorifice cum trebuie afacerea numită „guvernarea României“.

Ce-am mai înțeles din numirea doctorului și harnicului cursant pe la tot felul de mustării? Că, pe un preț modest – plasarea lui Wlassopol la ASF –, Olguța Vasilescu îl spală și-l parfumează și pe Dracu'. Că biata Carmen Dan este de serviciu la Interne, ca să asigure spatele. Iar marii specialiști de la Administrație, Transporturi, Finanțe și Economie trebuie să vegheze la asigurarea programului de guvernare și la asigurarea necesarului partidului și președintelui.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de miercuri versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Marţi, 27 iunie 2017
9210
 | 44
 | 55
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
sindromul
+3
Grindeanu... Toti, uniti suferim pe umerii lui Grindeanu.
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
Nicu Olahus
+6
Impoziteaza multinationalele ca lumea, pe cifra de afaceri. Lasa vrajeala dle nou P.M.... Da drumul la Fondul de investitii si la autostrazi (tronsoanele centrale nu cele periferice). Aceste 3(TREI) masuri si intri in istorie dle. Tudose !
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
??????
-2
Ar putea fi dintre "piticii" lui Ali Baba, "crescut" de Generalul Oprea ,că ziserăți despre "bandă" ?
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
sorin
+12
Nu putem judeca omul dupa infatisare , ci dupa fapte , haideti sa vedem de ce este capabil , poate omul are capacitatea si priceperea necesara indeplinirii programului de guvernare si atunci va astupa multe guri rele , hai sa-i dam nitel timp si sa nu fim asa de rai !!!
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
CINTAREATA CHEALA @ sorin
+3
pENTRU VOI CEI CARE FARA DE SPERANTE ACI GRAMADA LA LOTERIA VIZELOR! ROMANIA ESTE TARA TUTUROR POSIBILITATILOR!RAMINETI PA LOC CA NU SE STIE! PRIVITI LA PRESEDINTE ,LA PRIMUL MINISTRU SI LA SLEHTA DE DEMNITARI DE STAT! PA LOC CA SE POATE!
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
NumePetre @ sorin
+2
Pai care Program de guvernare, facut de Valcov si care deja s-a transformat intr-un esec total !
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
Santa Klaus @ sorin
+1
Mda. Fapte. Și ce puii mei fapte a realizat acest securist până la ora asta ?
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
Nistor si ai lui @ sorin
+1
nu sunt rai, ei sunt ardeleni si inghit greu faza cu Grindeanu.
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
Dr. William Telemea
-1
piratii din Bukale, Otopeni si asteptam provincia au votatara cu mult elan patriotic si entuziasm colegial un drojdier de soi , si inca de doua ori + plus primul referendum. oare de ce fac ei acum pe fetele mari? ce nu le convine ? sa fie doctoratul pe care nu i-l recunoaste nici d-na Turcan?
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
doare @ Dr. William Telemea
+1
rau capul la kolosvar?
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
Nastratin @ Dr. William Telemea
0
@Doare- doare, mai durere de taximetrist si basist pana in izmenele kaki? De unde ai tras tu concluzia ca eu , un mitic de sub munte as putea fi din Kolozsvar, de acolo de se da ora exacta a civilizatiei si corectitudinii , gen Boc, Kovesi, Dancu, Rusz , Tise, Gurzo, Vulpea, Gusa si alti sefi de-ai tai. Hai, pe loc repaus!
Publicat Joi, 29 iunie 2017
+Răspunde
lili
-12
Cifrele financiare date publicitatii IERI de Ministerul de Finante pe primele 5 luni arata DEZASTRUL, desi NU tot Programul de guvernare a intrat în vigoare! După primele 5 luni, Deficitul bugetar a fost de 3 ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, după creșterea costurilor cu salariile, în timp ce Investițiile continuă să scadă. „În luna Mai execuția bugetară arată deficit. Un deficit de 3 ori mai mare(!) decât cel înregistrat anul trecut în perioada similară. Asta înainte să aplicăm Legea salarizării unitare. În ritmul ăsta ajungem la ce am spus eu, deficit bugetar de 3,5%-4% (din PIB)”, scrie pe Facebook senatorul PNL Florin Cîțu, vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital. Datele M.F. arată un deficit record de 3,5 miliarde de lei numai în mai, după ce în primele patru luni, bugetul se menținuse pe plus, cu un excedent de 1,35 miliarde de lei (0,17% din PIB!). Astfel, în primele 5 luni, Bugetul consolidat - care include bugetul de stat, al asigurărilor sociale, dar și bugetele locale - a înregistrat un deficit de 2,2 miliarde de lei (0,27% din PIB), față de deficitul de 0,8 miliarde de lei (0,1% din PIB) consemnat în perioada similară a anului 2016. De altfel, chiar guvernanții s-au arătat îngrijorați de aceste perspective. La începutul lunii, Ministrul de finanțe Viorel Ștefan spunea că planul de venituri este în grafic, dar „are emoții” în legătură cu cheltuielile bugetului. Senatorul Cîțu spune că șeful PSD L. Dragnea și consilierul său Darius Vâlcov - creditat ca unul dintre principalii autori ai planului de guvernare și evaluator al miniștrilor din guvernul demis de PSD prin moțiune de cenzură - au convocat Duminică o întrunire de taină pentru a dezbate „măsuri urgente pentru a corecta derapajul economic al României”, la care ar fi fost invitați inclusiv membrii conducerii BNR." Cotidianul, va rog sa dati comentariul!
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
Nastratin @ lili
+6
Romania tara de poveste ! Se intampla acum in Romania un fenomen economic care se pare ca nu a fost semnalat niciodata , nicaieri : Cheltuielile cu dobanzile sunt mai mari decat decat cheltuielile cu investitiile ! ??????????????
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
ORIZONT MINIM
-1
PRESEDINTELE are interese ca tzara asta ROMANIA sa mearga mai bine, pentru asta PRESEDINTELE trebuie sa vorbeasca ,sa faca impresie buna lui TRUMP, luiMERKEL, lui MAKRON si altora de aceeasi anvergura.
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
??????
-5
Cum ați comenta despre "fenta" cu Academia SRI ?
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
Eduard Dracul
-2
Inca un articol Anti PSD. Mai Cornele ma uimesti. Serios
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
astia @ Eduard Dracul
+1
sunt multipartinici, gaska de la kolosvar si ailalti n-au in cap decat secesiunea. Fara sa mai gandeasca (?) la urmari.
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
emil
-1
Ei na... ce nesimtiti. Tudose era ministru la economie.A fost si pe vremea lui Ponta . Ce se mai vorbeste pe la colturi.Este un pesedist sadea din gasca lui Dragnea.Si acum ca s-a rasculat gasca din Moldova, Dragnea face ce stie el mai bine. Arunca vina in spatele altora. Dragnea este un om las si fara caracter .
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Istoria de pe chipurile noastre
Publicat acum 16 ore şi 11 minute
Consultare națională despre planul Soros
Publicat acum 13 ore şi 34 minute
Lavrov, despre sancțiunile SUA impuse Iranului
Publicat acum 20 ore şi 59 minute
Ilie Năstase, consul al Cehiei
Publicat acum 14 ore şi un minut
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 10 ore şi 33 minute