Se vrea o mușamalizare a informațiilor în cazul dezinfectanților?

Ministerul Sănătății ar putea încerca să mușamalizeze informațiile și datele din scandalul dezinfectanților din spitale. Sau cel puțin asta transmite jurnalistul de investigație, Cătălin Tolontan, într-o noua dezvăluiră prinvind dezinfectanții din spitalele românești, potrivit b1.ro.

Scandalul dezinfectanţilor din spitale este departe de a se încheia. Controalele făcute în spitalele din România au fost efectuate de aceiaşi medici care au raportat în ultimii 10 ani procentul infecțiilor din unitățile medicale din țara noastră, susțin jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor.

Acest 0,2% este cifra declarată oficial în România a infecțiilor nozocomiale din spitalele din țara noatră. Dar acest număr este de aproape 20 de ori mai mic decât cifra infecțiilor intraspitalicești din Uniunea Europeană, care este între 3% – 5%.

Potrivit jurnaliștilor GSP, Dan Condrea, patronul companiei, controlează şi laboratorul unde se fac verificările pentru dezinfectanţi. Mai grav este însă faptul că acelaşi Dan Condrea ar fi încercat să mituiască un moderator TV să fie mai blând în relatarea scandalului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.