Seară muzeală Şerbana Drăgoescu

Muzeul Colecţiilor de Artă vă invită la Seara Muzeală Şerbana Drăgoescu, care va avea loc marţi, 31 mai, ora 18.00 la sediul muzeului – Calea Victoriei, nr. 111.

Artista Şerbana Drăgoescu (1 iulie 1943 – 11 iunie 2013), a cărei donaţie este adăpostită la Muzeul Colecţiilor de Artă, va fi evocată de Marin Gherasim, preşedinte de onoare al Uniunii Artiştilor Plastici, Sanda Vişan, realizator TV, şi criticii de artă Ruxandra Garofeanu, Doina Păuleanu, Mihaela Varga, Alexandru Titu.

În 2014, patrimoniul Muzeului Colecţiilor de Artă s-a îmbogăţit cu o nouă colecţie, lăsată prin testament de Şerbana Drăgoescu cu puţin timp înainte de dispariţia sa.

Colecţia cuprinde 192 de piese, dintre care un lot consistent de lucrări de pictură şi grafică realizate de tatăl donatoarei, pictorul Radu Drăgoescu; tapiserii, cărţi-obiect, grafică şi pictură în acrilic pe pânză create de Şerbana Drăgoescu; lucrări aparţinând unor importanţi artişti români, precum Eustaţiu Stoenescu, Paul Miracovici, Ion Gheorghiu, Marcel Chirnoagă. Donaţia mai cuprinde icoane pe lemn realizate în ateliere româneşti şi ruseşti, câteva obiecte de artă decorativă din metal şi sticlă, mobilier în stil neo-românesc sau neo-rococo, care reconstituie sugestiv atmosfera spirituală din casa familiei Drăgoescu.

Donaţia Şerbana Drăgoescu este expusă în sălile 51 şi 52, aflate la etajul I, corpul B al Muzeului Colecţiilor de Artă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.