Sebastian Ghiţă a ratat preluarea unui important post de radio

Unul dintre cele mai vechi posturi pe FM a fost vândut. Digi nu va mai transmite din toamna viitoare meciurile din Liga Campiuonilor şi Europa League. Cine a preluat cele două competiţii.

Una caldă…

Compania RCS&RDS a anunţat oficial preluarea diviziei radio a trustului „Pro”, informază Paginademedia.ro. Este vorba de posturile ProFm, InfoPro, Music FM şi Dance FM. Conform sursei citate, „tranzacția dintre grupul RCS & RDS și Central European Media Enterprises (compania „mamă” a tot ce înseamnă „Pro”) a fost supusă aprobării Consiliului Național al Audiovizualului. Angajaţii celor patru posturi de radio au fost anunţaţi încă de acum două zile că au intrat în grupul „Digi”.
De menţionat că pentru achiziţionarea celor patru posturi de radio s-a mai bătut şi cuplul Sorin Enache-Sebastian Ghiţă, ultimul în calitate de finanţator. Principala miză o reprezenta ProFM, unul dintre posturile veterane din peisajul FM-ului şi care se bucură de o audienţă considerabilă.
Din alte surse din media, Sebastian Ghiţă intenţionează să-şi creeze un trust de presă puternic, cu care să atace alegerile din 2016. Nu se ştie dacă România TV se mai regăseşte în planurile de viitor ale prietenului lui Victor Ponta, pentru că respectivul post tv s-a compromis rău de tot în ultimele luni, mai ales în perioada campaniei pentru prezidenţiale.

…şi una foarte rece

Cei de la „Digi” au câştigat patru posturi de radio, dar au pierdut transmisiile meciurilor din Champions League şi Europa League. Pentru sezoanele 2015/1016 – 2017/2018, drepturile de transmisie a celor două importante competiţii europene de club au devenit exclusivitatea celor de la Dolce Sport. Până în prezent a existat un parteneriat între Digi Sport şi Dolce Sport în ceea ce priveşte cele două competiţii, iar TVR avea opţiunea a doua pentru zilele de marţi din Champions League. Conform unor informaţii date de GSP.ro, cei de la Dolce vor ceda postului ProTV una sau două opţiuni de transmisie a meciurilor din cele două competiţii europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.