Sebastian Ghiță: Acuzaţiile nu au logică

Trimis în judecată alături de fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, Sebastian Ghiță susţine că acuzaţiile nu se susţin şi nu au logică.

„Nu înțeleg tactica aplicată de procurori și nici graba cu care au trimis acest dosar în judecată. Clubul de baschet din Ploiești nu îmi aparține și nu mi-a aparținut. Curtea de Conturi a verificat în fiecare an felul în care au fost cheltuiți banii. Primăria a dorit să ajute echipa de baschet și toți consilierii au votat pentru creșterea bugetului. Nu l-am instigat sau forțat pe primarul Bădescu să suplimenteze sumele. Nu există nici o dovadă în acest sens pentru că acest lucru nu s-a întâmplat. Decizia de a acorda mai mulți bani tuturor ramurilor sportive a fost a consilierilor locali. Banii au fost acordați legal în urma unui concurs de proiecte. Nu am vazut probe care să mă incrimineze direct sau indirect”, a susţinut deputatul Sebastian Ghiţă, potrivit RTV.

„Totul este o construcție cu persoane care fac denunțuri”, a mai susţinut Ghiţă. „Ce rost avea să dau primarului 300.000 euro pentru ca el să dea echipei de baschet 300.000 euro”, s-a arătat contrariat deputatul.

„Am susținut clubul de baschet și sunt mandru de asta, de la înființare și până acum. Am fost jucător, manager, sponsor atunci când dețineam firme. Am făcut toate aceste lucruri respectând legea. Acuzația este de neînțeles pentru mine. Dacă eu controlam o firmă care avea o casă și doream să ajut cu bani echipa de baschet propuneam vânzarea casei și plata banilor către echipa de baschet. Ce rost avea să dau primarului 300.000 euro pentru ca el să dea echipei de baschet 300.000 euro? De ce să nu o fac singur? Este ceva ce nu înțeleg și ceva ce nu se potrivește logic”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

„Fiecare cetățean trebuie să-și apere drepturile”, a mai arătat Ghiţă, care a precizat că nu luptă împotriva justiției.

„Voi încerca în instanță să arăt că acuzațiile care mi se aduc sunt interpretări eronate ale unor fapte și situații care nu au legatură cu mine. Am încredere că judecătorii vor fi cu adevarat un filtru pentru acuzațiile aduse de procurori oricărui cetățean”, a conchis Ghiţă.

Sebastian Ghiță și fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu au fost trimiși în judecată. Sebastian Ghiță este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit și spălare de bani.

Iulian Bădescu, aflat în stare de arest în altă cauză, este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.