Sebastian Ghiță: Ce s-a întâmplat pare o răzbunare

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, luni, în fața sediului IJP Prahova, că „pare un fel de răzbunare” ceea ce i s-a întâmplat săptămâna trecută, când procurorii au dispus extinderea măsurii sechestrului în cazul său, dar și interdicția de a părăsi Ploieștiul și de a-și exercita funcția de parlamentar.

Ghiță s-a prezentat la sediul IJP în cadrul controlului judiciar, precizând că va merge în cursul acestei zile la DNA pentru a da noi detalii și lămuriri în dosarul Herțanu, dar și pentru a face unele cereri.

„Voi merge la procurorul Onea să fac mai multe cereri. Am senzația că săptămâna trecută, lucrurile fiind tensionate și agitate, s-au făcut multe lucruri de-a valma. Am citit cu răbdare documentele pe care mi le-a pus la dispoziție, am verificat cu atenție acuzațiile. Din păcate, miercuri, când acuzațiile au fost aduse, nu am avut posibilitatea să explic și varianta mea și ceea ce cred eu despre acele acuzații. Sper ca astăzi (…) să mă primească și să îi pot da noi detalii despre subiectul Herțanu. Au apărut noi înregistrări, documente, poziții și supoziții la dosar și am găsit argumente care să îl facă să creadă că implicarea mea în chestiunea cu Herțanu nu a fost cea pe care o suspectează”, a declarat Ghiță.

Deputatul a spus că „nu pricepe” sensul blocării conturilor persoanelor cu care el a avut legături și ale unor firme, susținând că aceasta pare o „răzbunare”.

„Nu pricep care e sensul blocării conturilor persoanelor și firmelor pe care eu le-am cunoscut vreodată în viața mea. (…) Astăzi, să sechestrezi conturile unei firme fără un minim de dovezi este un abuz. (…) Îmi e în primul rând rușine de oamenii aceia (…). Să pui sechestru pe contul de pensii al mamei, pe un coafor, pe niște firme cu care nu am legătură pare un fel de răzbunare. (…) Tot ce s-a întâmplat săptămâna trecută pare un fel de răzbunare”, a spus deputatul.

Ghiță s-a referit și la acuzațiile de mituire a electoratului din Republica Moldova, susținând că nu există dovezi în acest sens.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.