Sebastian Ghiță, la Înalta Curte de Casație și Justiție

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție dezbat marți un nou termen în dosarul în care deputatul Sebastian Ghiță este acuzat că l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploiești Iulian Bădescu.

Sebastian Ghiță și fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu au fost trimiși în judecată pe 29 iulie în dosarul privind echipa de baschet din Ploiești.

Sebastian Ghiță este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit și spălare de bani.

Iulian Bădescu, aflat în stare de arest în altă cauză, este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Ghiță este acuzat că i-a dat mită o casă fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, la cererea acestuia din urmă, pentru ca edilul să aloce fonduri publice pentru echipa de baschet pe care deputatul o susținea. Finanțarea a avut loc în contextul unei selecții de proiecte privind programul „Promovarea sportului de performanță”, organizată de Clubul Sportiv Municipal Ploiești, aflat sub autoritatea Consiliului Local Ploiești.

Potrivit procurorilor, pentru a disimula provenienţa casei, Sebastian Ghiță și Iulian Bădescu, cercetat în același dosar, au semnat un contract fictiv.

„Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins și primit de la inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situat în municipiul Ploiești, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi inculpați”, susține DNA.

Sebastian Ghiță a negat acuzaţiile afirmând că acestea nu se susţin şi nu au logică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.