Sebastian Ghiță: „Nu este o situație fericită”

Deputatul Sebastian Ghiță s-a prezentat joi la Înalta Curți de Casație și Justiție, unde a fost trimis spre judecare dosarul în care este acuzat că l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploiești Iulian Bădescu.

La acest prim termen, desfășurat în cameră preliminară, judecătorii ar urma să decidă dacă mențin măsurile preventive dispuse în acest dosar, respectiv control judiciar pentru Sebastian Ghiță.

„Nu este o situație fericită pentru niciun cetățean, să ajungă la ÎCCJ cu un dosar. Am ieşit din etapa polemicilor şi discuţiilor, dosarul a ajuns în instanţă şi, că ne place sau că nu ne place, în judecători trebuie să avem încredere, să le respectăm munca şi să aşteptăm să vedem ce decid dânşii. Am venit să depun o cerere, dosarul a ajuns la instanță ieri. Astăzi a intrat pe ordinea de lucru și cred că va dura ceva timp până când se vor formula apărările, se vor desfășura activități în acest dosar (…) Echipa de baschet, o chestiune cu care mă mândresc, 15 ani în care s-au făcut lucruri frumoase, performanță (…) În tot ceea ce am făcut acolo la Ploiești am încercat să nu încalc legea și să nu folosesc bani publici. Suportul către echipa care nu este a mea a fost acordat de primărie, pentru că doreau și dânșii să participe. Fenomenul era foarte bine văzut în Ploiești și orice primar încearcă să se lipească de elementele cu popularitate ridicată”, a spus deputatul la intrarea în sediul instanței.

UPDATE Procesul lui Sebastian Ghiță a fost amânat, joi, pentru data de 4 august, transmite B1 TV.

Ghiță este acuzat că i-a dat mită o casă fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, la cererea acestuia din urmă, pentru ca edilul să aloce fonduri publice pentru echipa de baschet pe care deputatul o susținea.

Potrivit procurorilor, pentru a disimula provenienţa casei, Sebastian Ghiță și Iulian Bădescu au semnat un contract fictiv.

Ghiță a fost trimis miercuri în judecată, sub control judiciar, pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit și spălare de bani, iar Iulian Bădescu, în prezent aflat în stare de arest în altă cauză, este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.