Sebastian Ghiță: „Procurorii s-au înhăitat cu niște țigani”

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă, anchetat de DNA pentru fapte de corupție, și-a vărsat năduful, luni seară, la România TV, postul său de televiziune.

Ghiță le-a dat din nou la temelie procurorilor, nervos că i-au extins controlul judiciar și sechestrul pe avere. Referindu-se la martorii din dosarul său, Ghiță a afirmat că „procurorii s-au înhăitat cu niște țigani”. Sebastian Ghiţă a susținut că informatorii procurorilor în dosarul său sunt un cetăţean din Republica Moldova, care a trimis o scrisoare prin poştă, şi un interlop din Ploieşti. „Eu sunt un om care respectă legea, care cunoaște legea și cunosc procurorii. Și știu ce fac (…) Procurorii s-au înhăitat cu niște țigani. Râde tot Ploieștiul că martorul acoperit e țiganul Alexe, un om care a fost urmărit penal și a ajuns informatorul acoperit al procurorilor”, a susținut Ghiţă, conform site-ului televiziunii sale..

Totodată, despre dosarul său Ghiță a afirmat că este o „însăilătură”, reclamând că „s-au prins acum, când vor să îl dea jos pe Ponta”: „Am aflat cu stupoare că în timp ce trăiam lângă acești oameni, în 15 ani ca acționar, manager al 4200 de oameni, având din 6 în 6 luni câte 2 controale în toate firmele, nu au reușit să afle că făceam cu 4200 de oameni evaziune fiscală. Și am ajuns în Comisia SRI, am ajuns în Parlamentul României, am fost un personaj public. Am mințit, deci, 15 ani, lumea și oamenii ăștia nu s-au prins. S-au prins acum, când vor să îl dea jos pe Ponta și îmi spun mie „toarnă-l pe Ponta!”. Eu pe Ponta nu-l torn, că nu am cu ce! Eu despre Ponta cred că pe mulți i-a oprit să fure”, a declarat deputatul.

Ghiță s-a mai plâns că firmele asupra cărora s-a pus sechestru în urma controlului judiciar impus pe numele său de DNA Ploieşti au împrumuturi de zeci de milioane de euro şi că prin sechestrul instituit de procurori „se pune sechestru pe capacitatea românilor de muncă”: „Acele firme, ca să ajunga cele mai mari din România s-au împrumutat la bănci. Au zeci de milioane de euro datorii. Au acționari Banca Mondială, parteneri din străinătate pe locul 2-3 mondial în domeniile lor de activitate. Cu groază mă gândesc ce cred oamenii ăia care au investit în firmele din România. Companiile nu au legătură cu mine, iar procurorii pun azi sechestru pe zeci de milioane datorii la bănci. Am vorbit cu Irina Socol de la SIVECO, care are sechestru pe acțiuni, pe cont, pe viață, pe tot. Noi am riscat, ne-am pus casele gaj, ne-am pus viața gaj, am semnat că răspundem cu orice bun și venit avem ca să construim niste companii românești. Și azi un procuror vine și spune că am făcut evaziune fiscală și trebuie să plătiți. Ce nu știu procurorii e că firmele românești au zeci de milioane datorii ca să ajungă la nivelul la care a ajuns fiecare și că pun sechestru pe capacitatea românilor de muncă și nu au de găsit decât niște datorii la bănci”.

În opinia lui Ghiță, se vrea ca Guvernul Ponta să fie dărâmat pe motiv că „nu se mai fură la TVA, la retrocedări”.

„Îmi aduc aminte de emisiunile împotriva abuzurilor lui Blejnar. Blejnar e bine mersi, Crin Antonescu nu mai e, Ponta e în Turcia și eu am dosare. România TV e sechestrată. Eu nu am înțeles cum, cu acești oameni atât de atenți la evaziunea fiscală, domnul Stelu (Stelian Gheorghe, n.r.) scotea câte un milion de la bancă. Zilnic! Cash! Se furau bani grei, sute de milioane, cu jaful făcut cu eolinele, cu medicamentele. Guvernul Ponta se vrea a fi dărâmat pentru că nu se mai fură la TVA, la retrocedări”, a declarat Ghiță.

„Unii sunt nervoși că nu se mai fură. Mulți am dat vina pe Băsescu. Și eu l-am înjurat și l-am boscorodit. Dar văd acum că Băsescu a plecat și tot cei care vor să fure au rămas. Unii dintre noi, români, nu vrem să le dăm țara înăpoi să fure. Nu mai vreau sa îl văd pe Ialomițianu cum fură cu Boghicevici. Aranjaseră să îi fure pe cei care plecaseră în străinătate și multe alte porcării făcute de oamenii ăștia care nu suportă că s-a oprit, că nu mai pot fura”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.