Sebastian Ghiță rămâne sub control judiciar

Sebastian Ghiță a ajuns la sediul DNA Ploiești. Vineri, controlul judiciar dispusă față de deputatatul PSD expiră.

Update: Procurorii au prelungit vineri măsura controlului judiciar dispusă față de deputatul PSD Sebastian Ghiță.

La ieșirea din sediul DNA Ploiești, unde a stat timp de aproximativ 15 minute, Ghiță a declarat că procurorii au dispus prelungirea pentru o perioadă de 60 de zile a măsurii controlului judiciar. Ghiță a arătat că va ataca în instanță măsura.

Întrebat dacă există motive pentru a fi chemat din nou la DNA, acesta a declarat: „Dacă domnii procurori consideră, ca pe orice cetățean, mă cheamă să mă întrebe lucruri. Nu m-au întrebat, până acum, în cele 60 de zile, alte lucruri în plus față de declarația pe care le-am dat-o”, a spus Ghiță.

Parlamentarul social-democrat a reiterat faptul că nu are nicio legătură cu cumnatul premierului, Iulian Herțanu.

„Nu am legătură cu subiectul pentru că nu-i cunosc pe acei oameni de la Hidro Prahova. (…) Nu am legătură cu domnul Herțanu”, a spus Sebastian Ghiță.

Cercetat penal în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatului premierului Victor Ponta, Sebastian Ghiță este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, fraudare de fonduri europene și evaziune fiscală.

În acest dosar, procurorii anticorupție derulează cercetări față de mai multe persoane între care Iulian Herțanu, deputatul Vlad Cosma, precum și președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma.

Mircea Cosma este cercetat pentru folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru alții de bani, bunuri sau foloase necuvenite și sprijinire de grup infracțional organizat.

Măsura controlului judiciar expiră și în cazul lui Vlad și Mircea Cosma.

Aceștia mai sunt inculpați într-un dosar pentru fapte de corupție, fiind trimiși în judecată în aprilie 2014.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.