Sebastian Lăzăroiu în acţiune: director de televiziune, vedetă ştearsă şi analist devotat

Cine-i plângea de milă lui Sebastian Lăzăroiu nu mai trebuie să-şi facă griji. Fostul (?) consilier prezidenţia şi fostul ministru a fost angajat într-un post călduţ, de unde poate face în continuare scenarii în folosul actualei Puteri. Se întrevede la orizont o colaborare fructuoasă Lăzăroiu – Cozmâncă.

Director general la TVRM

Conform site-ului Inpolitics, Sebastian Lăzăroiu este noul director general al postului TVRM, care are drept acţionari Fundaţia România de Mâine (51,01%) şi Universitatea „Spiru Haret” (48,98%). Patronul postului este Aurelian Bondrea, considerat unul dintre „dinozaurii din învăţământul comunist”, fost şef al Comisiei Superioare de Diplome şi Doctorate din Ministerul Învăţământului înainte de decembrie 1989. Despre Universitatea „Spiru Haret” se ştie, ea a făcut obiectul unui imens scandal în 2009, legat de diplome, acreditarea unor facultăţi etc., în timpul ministeriatului dnei Ecaterina Andronescu.

Sebastian Lăzăroiu îl va avea la TVRM ca adjunct pe Neagu Udroiu (fost secretar general al Agerpres înainte de 1989, director Rompres între 1990 şi 1997 şi fost ambasador în Finlanda şi Estonia între 2001 şi 2004). Udroiu a girat politica editoriala a postului în ultimul timp din funcţia de director general adjunct.

Mediu propice pentru mişcări tip „Albă ca Zăpada”

Faptul că Sebastian Lăzăroiu are o slujbă în media (este adevărat, într-o media fără vreo vizibilitate) nu-l va împiedica să lucreze la scenarii şi proiecte pentru actuala Putere. Mai ales dacă ţinem cont că mediul îi este chiar propice. În urmă cu un an şi jumătate, patronul postului, Aurelian Bondrea, a susţinut un proiect politic al lui Octav Cozmâncă, un fel de „pitic” pentru o viitoare Albă ca Zăpada. Proiectul lui Cozmâncă avea menirea de a extrage voturi don zona PSD. Nu în ultimul rând, aşa cum cotidianul.ro a scris în urmă cu câteva luni, proiectul Băsescu+PDL de reîmpărţire administrativ-teritorială a României este unul preluat de la cel pritocit de Cozmâncă în 2002 şi la care a renunţat chiar şi premierul de atunci, Adrian Năstase. O colaborare fructuoasă Lăzăroiu-Cozmâncă nu este deloc exclusă.

Actualizare:
Surse din interiorul UNPR-ului comandat de Oprea-Izmană au declarat pentru cotidianul.ro că venirea lui Lăzăroiu are un tâlc: TVRM va deservi acest partid care execută întocmai şi la timp ordinele primite din Cotroceni. Pare astfel, că Lăzăroiu a avea rolul de curea de transmisie. Conform aceloraşi surse, Aurelian Bondrea nu mai ia decizii acolo şi, se pare, nici drept de semnătură, frâiele fiind preluate de fiul lui.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.