×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 17 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:09
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Secera și ciocanul guvernamental
Ioan Vieru
Ioan Vieru

Actualul premier al României a ajuns captiv unor declarații prin care a pus în mișcare subiecte fierbinți, însă toate acestea împotriva sa. Ajuns în poziția ingrată de salvator al țării, personajul pare rupt din știrile despre Venezuela. Avea România nevoie de Liviu Dragnea și de premierul Tudose pentru a depăși securismul infernal al regimului Băsescu? Răspunsul este simplu, la îndemână, ca atare, este preferabil să îl păstrăm pentru alte vremuri. Destabilizarea regimului anterior, antinațional și antidemocratic se transformă în zăngănitul secerei și ciocanului, dând multe iluzii celor care se agață de ofertele propagandei. Orice replică acidă trimisă spre cei care au guvernat reprezintă un posibil punct al perspectivei spre schimbare. Ceea ce încearcă însă actualul premier depășește cam tot ce am avut în ultimii 27 de ani și sunt semne că lucrurile ar putea să o ia razna de tot. Înșelătoarele proiecte postdecembriste s-au ținut lanț, umilind în totalitate societatea. Nimeni nu ar fi crezut că după 27 de ani România se va întoarce continuu, programatic, în propriul ei trecut regizat de alții, de care s-a despărțit prin vărsare de sânge. Un premier ca Mihai Tudose este tot ce lipsea în acest context mai mult decât neliniștitor.

Liviu Dragnea a ajuns deja un negociator, interfața președintelui Iohannis în sferele oculte ale unei puteri politice realmente găunoase. Că nu mai există alți oameni politici care să-și asume și să propună un program de guvernare rezonabil, așa cum se vehiculează deseori, este ca o dezinformare manipulatoare. Premierul și echipa PSD care gestionează acum țara nu sunt cu nimic mai prejos decât alții care îi secondează, poate fără voie. Toată clasa politică, opoziție și putere, pare a fi înțeleasă într-o direcție mai mult decât periculoasă. Toți vor un stat la dispoziția politicienilor și a servitorilor acestora. Proiecte de legi, inițiative, inclusiv interpretarea Centenarului, dovedesc o clasă politică utilă sistemelor totalitare. Imobilismul legislativ antireformist a devenit identic celui din statul totalitar, contribuind la un blocaj tot mai șocant al treburilor publice.

Secera și ciocanul guvernamental par a fi și un simbol cert al Cotroceniului, transformat în simplu centru de achiziții militare, de au ajuns oamenii sub arme victime ale unor incompetențe moral-sistemice evidente. Achiziționăm avioane second-hand, care necesită costuri de întreținere cât dublul unor flote noi, iar motivul că suntem obligați la aceste tranzacții nu-i decât incompetența sistemului intern. Nu numai premierul Tudose se află în treabă, ci toți șefii săi, până la cei mai înalți din ierarhie. România este în impas, iar cei în drept să rezolve cumva lucrurile par chiar încântați de situație.

Ioan VieruPublicat Vineri, 08 septembrie 2017
2832
 | 46
 | 14
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Czestochowa
+1
De 27 de ani poporul se zbate in saracie acceptind unele categorii norocoase .Nici unui regim nu i/a pasat de acest popor .Despre ce vorbim ?
Publicat Duminică, 10 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+6
Il desfid pe comentatorul fara pseudonim care ma pune alaturi de Lili si partial de Nastratin. Sunt singurul care se opune tuturor securistilor din servicii, Justitie si politica. Am dat de pamant cu toti presedintii Romaniei indiferent de "coloratura", toti fiind ROSII. Trendul de care aminteam se referea la mobilizarea tuturor securistilor, de la toate esaloanele, impotriva Guvernului si a Coalitiei din spatele lui. In corul...cucuvelelor cel mai vocal este Basescu, care astfel se demasca pentru teatrul cu lupta sa acerba cu Lulutza si tentaculele ei. Doar si Coalitia se face ca o ataca pe zdrahoana surda la amenintarile anemice, lipsite de vlaga. Dansa are apucaturi cazone si e sensibila doar la madulare vanjoase care-si exiba tendoanele.
Publicat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
+Răspunde
Boko Haram
+12
D-le Vieru, v-as face, daca as avea putinta, o propunere indecenta ,o chestie plebee, ceva in genul 'tot chibitu-i mare fotablist , pana intra in teren' . Cum ar fi sa luati in primire Ministerul Culturii pentru a ne face o demonstratie de buna guvernanta, democratie, eficienta si europenism avansat. Sunt convins ca ati fi mai bun decat actualul ministru , cel putin teoretic. Insa coborarea din turnul de fildes v-ar putea costa mult si sunt convins ca nu ati accepta aceasta ipotetica propunere. Ce ziceti de provocare ?
Publicat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
+Răspunde
Mon,cher...la Razboiu
-3
Mon cher, Cand se urca mintea pe bat,toti raspandacii devin filozofi de doi bani jumate.Negarea negatiei este un element al dezvoltarii,dar tanara nostra presa crescuta la umbra ''Scanteii tineretului''ísi aroga dreptul de desfiinta orice nu-i convine[motiv de patron,de cultura,de capital etc.].Ce fel de stat functional visati?Care guvern poate sa fie''precum pohta va pohtit''?Cand stai cu dinamita in mana sa arunci in aer tot ce ti se pare altfel de cum gandesti este varianta sinucigasului.Ati folosit-o glorificand marele guvern Ciolos!Cand ati scris primul articol cerneala curgea din stilou Parcker, sau revolta d-lui I.V.se opintea intr-un Remington harbuit de la utc?Avioane F-16 vechi,dar functionale,pentru a crea piloti bine antrenati.Razboiul nu va incepe maine la ora 7 a.m.Pilotii nu sunt tehnocrati .Greseala se face o singura data si nu pot da dezmintiri in articolul urmator.Ati putea sa sa va mai dati cu parerea in scris daca la usa redactiei ar sta cineva cu parul sa va aminteasca contondent de inadvertentele ,scaparile,omisiunile mestesugite..?Veti spune ,cine munceste greseste.Si guvernul greseste,dar poate si invata...!?
Publicat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+6
Autorul se inseala cu gratie! Orice declaratii ar face guvernantii malaxorul securist le-ar face farame. Niciodata nu s-a mai intamplat in cei 28 de ani de neocomunism sa se mobilizeze atatea forte si mijloace pentru demolarea noii puteri, nici chiar in perioada Ilici, cand se negocia armistitiul intre aripile Securitatii. Meschina trimiterea la marirea veniturilor saracilor Romaniei, care sunt majoritatea la limita subzistentei, folosind titlul "Secera si ciocanul guvernamental". A dorit sa starneasca multe comentarii care sa-i creasca... veniturile? Sau nu doreste sa ramana afara din...TREND? Achizitiile militare cad in responsabilitatea lui Basescu si Johannis, ultimul asigurand ceea ce nu definitivase primul. Si sa nu amestecam vechiturile cu armamentul nou-nout si instalarea unor fabrici!!!
Publicat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
+Răspunde
NastratinNast'y Lili @ Charlie
+1
Trendul e problema intelectualului Ruman, de dreapta , de stanga , ce-mi pasa mie. Si oportunismul de ocazie. Sa nu ramaie pe din afara , sa i se inchida-n nas usa cafenelei de la Uniune, asta e durerea....
Publicat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
+Răspunde
Prostu' Satului
+2
Domnule Vieru, nu stiu care sunt sursele dvs. documentare, dar n-ar fi rau sa cititi si articolele mai recente ale domnului Nistorescu. In ceea ce priveste "secera si ciocanul" pe care le invovcati in articol, participati la concursul de "Penibilitati jurnalistice" si va veti situa pe un loc fruntas.
Publicat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
+Răspunde
nicu cohen
+7
Romania a intrat in constelatia Corporatilor setoase de sange NATO .USA .UE . corporatii controlate de puterea centrala demonica VATICAN . Asa ca las-o balta Vierule cu secera si ciocirlanul ( ciocirliile noastre iubite sint ucise cu pesticide sau le halesc italienii cu tonele ) ....tara noastra a intrat in posesia demonica a constelatiei Crucii de Malta .....Crucea NATO
Publicat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
+Răspunde
c.g.
+5
Placa care o stim '' sisteme totalitare '', acum apare si '' Secera si ciocanul guvernamental '' in slovele domnului Ioan Vieru ! Legat de sotul doamnei Carmen, cred ca nu are responsabilitati in afacerea F 16 la mana a doua din Portugalia ( asa cum mai remarca cineva in comentariu !), aici a fost implicat machitorul, gargaragiul, marioneta, Traian si Basescu om in Dealul Cotrocenilor cand s-a pus de lucrarea asta ! Sigur in mandatul actualului om in Dealul Cotrocenilor se fac achizitionari la greu de armament dar calitatea de membrii N.A.T.O. probabil ca obliga conform cu cei 2% din PIB ! Treaba naspa ca NU E OFFSET, adica circa 80% din valoarea din importurile de aramament sau avioane civile etc. trebuie ca in ROMANIA sa aflueasca contracte in industrie, mai ales in cea de aparare ( atat cat mai este azi !) din SUA sau tara care a facut exporturile amintite, asa este in Lumea asta civilizata din care suntem si noi ROMANIA parte, din 2004 in N.A.T.O., din 2007 in U.E., legat de Parteneriat Strategic cu SUA nu stiu data ...( nimeni nu este perfect ...!) ! Sa auzim si de mai bine !
Publicat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
+Răspunde
c.g.
+1
Placa care o stim '' sisteme totalitare '', acum apare si '' Secera si ciocanul guvernamental '' in slovele domnului Ioan Vieru ! Legat de sotul doamnei Carmen, cred ca nu are responsabilitati in afacerea F 16 la mana a doua din Portugalia ( asa cum mai remarca cineva in comentariu !), aici a fost implicat machitorul, gargaragiul, marioneta, Traian si Basescu om in Dealul Cotrocenilor cand s-a pus de lucrarea asta ! Sigur in mandatul actualului om in Dealul Cotrocenilor se fac achizitionari la greu de armament dar calitatea de membrii N.A.T.O. probabil ca obliga conform cu cei 2% din PIB ! Treaba naspa ca NU E OFFSET, adica circa 80% din valoarea din importurile de aramament sau avioane civile etc. trebuie ca in ROMANIA sa aflueasca contracte in industrie, mai ales in cea de aparare ( atat cat mai este azi !) din SUA sau tara care a facut exporturile amintite, asa este in Lumea asta civilizata din care suntem si noi ROMANIA parte, din 2004 in N.A.T.O., din 2007 in U.E., legat de Parteneriat Strategic cu SUA nu stiu data ...( nimeni nu este perfect ...!) ! Sa auzim si de mai bine !
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Obuz
0
ce poate spune sau face un lector de la Academia de Informatii,acum si pe post de prim ministru?!Scuze, ce treaba are Cotroceniul cu secera si ciocanul tau,sau nici o masa fara peshte?Orientarea foitei?Aveti si sedinte de redactie?
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 10 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 18 minute