Sechestru pe o parte din averea lui Sebastian Ghiţă şi Iulian Herţanu

Procurorii DNA au pus sechestru pe averea lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, în dosarul în care este cercetat în arest la domiciliu.

De asemenea, Sebastian Ghiţă s-a prezentat marţi dimineaţă la sediul DNA din Ploieşti pentru a i se aduce la cunoştinţă că o parte din averea sa va fi pusă sub sechestru.

La ieșirea din sediul DNA Ploiești, Sebastian Ghiță a declarat că procurorii l-au înştiinţat că au instituit sechestru pe bunurile sale imobile şi pe conturi până la concurenţa sumei de aproximativ două milioane de euro, cât este calculat prejudiciul în dosarul în care este cercetat.

Întrebat dacă sechestrul este pus şi pe imobile, şi pe conturi bancare, Ghiţă a răspuns: „Şi, şi. Şi pe imobile şi pe sume”

La întrebarea dacă e vorba de întreaga avere, Sebastian Ghiţă a precizat: „Nu, este o sumă ce vizează prejudiciul din dosar, nu o ştiu astăzi”.

Deputatul a mai declarat că nu se consideră vinovat de faptele pentru care este cercetat în dosarul lui Iulian Herțanu.

”Nu mă consider vinovat și acest lucru îl poate stabili doar un judecător. (…) La momentul în care acești domni, din această societate (SC Grossman — n.r.), au obținut contractul, eu nu-i cunoșteam. (…) Pe Herțanu l-am cunoscut la un an sau un an și ceva, după ce a obținut acest contract în Prahova”, a precizat Ghiță.

Întrebat despre o eventuală demisie din Parlament, el a arătat că, dacă vreun judecător îi va stabili o vinovăție, atunci va lua în calcul și o astfel de măsură.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, a venit şi el, marţi după-amiază, la DNA Ploieşti, unde va fi înştiinţat despre sechestrul instituit de procurori pe averea sa în dosarul lui Iulian Herţanu, în care Cosma este cercetat pentru sprijinire de grup infracţional.

Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta, a fost eliberat din arestul preventiv în urmă cu aproape o săptămână. Iulian Herțanu a fost plasat în arest la domiciliu după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis contestația față de prelungirea măsurii arestului preventiv cu 30 de zile în dosarul de fraudare a fondurilor europene în legătură cu lucrările de extindere a canalizării în orașul Comarnic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.