Secretara lui Elan Schwartzenberg, găsită spânzurată

Secretara controversatului afacerist Elan Schwartzenberg, o tânără de 29 de ani, a fost găsită moartă, pe 25 august, într-un apartament situat într-un bloc de pe Şoseaua Sălaj, din Sectorul 5 al Capitalei.

Criminaliştii spun că femeia s-ar fi spânzurat, însă ancheta nu a fost definitivată. Tânăra a fost secretara omului de afaceri, iar vecinii, citaţi de evz.ro, au spus că venea acasă cu „un BMW de lux”. Aceasta ar fi fost dată afară de la firma lui Elan, cu puţin timp în urmă.  Femeia se căsătorise recent. A fost descoperită decedată de soţul ei.

Echipa de criminalişti sosită la faţa locului a constatat că tânăra a decedat ca urmare a unei „asfixii mecanice prin spânzurare”, iar autopsia nu a scos la iveală alte semne de violenţă. Surse medico-legale au declarat însă pentru EVZ că dosarul „nu e încă gata”. Tânăra era, conform unor surse, o familiară şi în casa lui Sorin Blejnar. Incidentul are loc în contextul în care un alt apropiat al lui  Schwartzenberg, Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, a dispărut fără urmă acum mai bine de un an, nefiind exclusă ipoteza asasinării lui.

Elan Schwartzenberg, implicat în mai multe afaceri controversate, e plecat din ţară de luni bune. Acesta era şi intermediar în afacerea RMGC.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.