Securiştii Jandarmeriei sunt de necontrolat!

Bastoanele cu caschetă de la Jandarmeria Română, care este continuatoarea oficială şi spirituală a Trupelor de Securitate, sunt incontrolabile: au ajuns să salte precum Miliţia şi Securitate pe oricine are plete !

Aşa a păţit, conform RTV, şi fostul jurnlasit de la Ziua şi de la Radio Contact, Augustus Costache, astăzi funcţionar public în aparatul de stat.

Deşi lucrează în sistemul de stat, Augustus Cistache nu a renunţat la frizura sa cu care este cunoscut aproape de-o viaţă: pletele ! Plete care l-au trimis direct în duba Jandarmeriei Române, aşa cum îi trimiteau pe vremuri Miliţia şi Securitatea pe cei cu plete.

Minţile cât o nucă din Jandarmeria Română au rămas aproape la fel ca cele de la Miliţie şi de la Securitate, cu singura diferenţă că acum, pe pletosul Augustus Costache nu l-au băgat cu forţa în prima frizerie ca să îl tundă obligatoriu.

Cu siguranţă că de mai stau Băsescu şi clica lui la putere, bâtele decerebrate din Jandarmeria Română vor ajunge să vâneze şi pletoşi.

El povesteşte că, în zona în care se afla, nu se întâmpla nimic, nu se arunca cu pietre, nu se scanda, însă jandarmii şi-au făcut apariţia şi i-au înconjurat pe cei aflaţi acolo. Se întîmpla în timp ce în Piaţa Universităţii erau dispersaţi ultimii manifestanţi.

Augustus Costache relatează păţania:
„Ne-au ţinut vreo 10 minute şi ne-au spus că ne duc la secţie să ne legitimeze. Asta în condiţiile în care nu am făcut nimic”.

A fost dus la secţia 3 de poliţie, unde a fost ţinut în jur de două ore.

„La final, a venit însă surpriza. S-a decis ca toţi cei aduşi să fie amendaţi pentru tulburarea liniştii publice. Repet, în condiţiile în care nimeni nu făcuse nimic. Am realizat ulterior că trebuia să îşi facă norma. Este un abuz. Sub masca comportamentului civilizat, ce-au zis? Îi amendăm şi ne facem norma. Vă daţi seama cât de jenant a fost. Funcţionar public, filmat şi băgat în dubă”, a spus Costache, soţ şi tată, a cărui singură vină e că poartă plete iar jandarmii sunt tunşi chilug.

E limpede că vizaţi de critici sunt doar jandarmii care se îndreaptă exact împotriva legii, aplicând-o strâmb, nu cei ce-şi fac meseria cu duritate dar cu dreptate.  Dura lex, sed lex. Dar LEX şi-atât ! Dincolo de LEX e huligansim cu uniformă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.