Şefa FMI, scutită de impozit pe venit, prin lege

La câteva zile dupa ce declara cotidianului britanic The Guardian că grecii trebuie să se ajute reciproc plătindu-şi impozitele, directoarea FMI Christine Lagarde a fost nevoită să-şi nuanţeze replicile. Ea a fost atacată nu numai de cetăţenii greci, ci şi de internauţi din intreaga lume, care au amintit că directoarea generală a FMI nu plăteşte vreun impozit pentru salariul anual de 380.939 euro.

Şeful FMI beneficiază de un statut fiscal deosebit, în calitate de funcţionar internaţional. Toate veniturile provenite de la FMI nu sunt impozabile. Aşa stabileşte Convenţia de la Viena (1961): “agentul diplomatic este exceptat de la plata tuturor impozitelor şi taxelor personale, naţionale, regioanale sau comunale”. Lagarde trebuie să plătească impozit doar pentru imobilele pe care le deţine şi pentru anumite “servicii speciale”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.