Şefii Poliţiei Prahova, reclamaţi la DNA pentru deturnare de fonduri

Şefii Poliţiei Prahova au fost reclamaţi la DNA pentru deturnarea unor fonduri destinate ajutorării victimelor inundaţiilor din anii anteriori, banii fiind donaţi de poliţişti în 2007, 2008 şi 2010, scrie publicaţia incomod.ph. Reporterii Incomod au intrat în posesia acestei plângeri penale, care vizează mai mulţi ofiţeri de Poliţie.

Printre cei menţionaţi sunt şefii Poliţiei Prahova, chestorul Viorel Dosaru şi adjuncţii săi, cms.şef Adrian Rădulescu şi cms. şef Ionel Trandafirescu, şeful Poliţiei Ploieşti, comisar şef Cristi Manea, dar şi alţi ofiţeri cu funcţii.

”Domnule Procuror Şef,

Subsemnatul (…)

În temeiul art. 289 din Codul de Procedură Penală, formulez prezenta

PLÂNGERE PENALĂ

Împotriva mai multor ofiţeri de poliţie cu funcţii de conducere din cadrul IPJ Prahova, (chestor de poliţie Dosaru Viorel, cms. șef Rădulescu Adrian, cms. șef Trandafirescu Ionel, cms. șef Manea Gelu Cristian, cms. șef Miriţescu Eduard, cms. șef Dumitran Ion, comisar șef Vișan Paul, cms. șef Vlăsceanu Gheorghe, cms. șef Crivăţ Ștefan, cms. șef Zecheru Nicolae, cms. Oprea Adrian, cms. șef Ion Radu, Președinte al Asociaţiei Poliţia Prahoveană, etc) care în cursul lunilor octombrie – noiembrie 2014, cu bună știinţă, au deturnat suma aproximativă de 15.000 lei, această sumă de bani provenind dintr-o colectă de bani a poliţiștilor din inspectorat din anii anteriori, când, în urma inundaţiilor, mai multe persoane au rămas sinistrate, la acel moment fiind făcute apeluri de întrajutorare către instituţiile publice, la nivelul inspectoratului de poliţie fiind colectată suma mai sus menţionată pentru ajutorarea acestora.

Întrucât banii nu au fost utilizaţi în acest scop, în cursul lunii octombrie sau noiembrie 2014, în cadrul unei ședinţe a conducerii IPJ Prahova, de comun acord, consiliul de conducere al inspectoratului format din ofiţerii mai sus menţionaţi cât și alţii, au fost de acord cu propunerea inspectorului șef, chestor de poliţie Dosaru Viorel, de a deturna banii respectivi din scopul pentru care fuseseră colectaţi, dispunând virarea sumei de bani în conturile ”ASOCIAȚIEI POLIȚIA PRAHOVEANĂ”, deși mulţi dintre angajaţii IPJ nu sunt membri ai acestei asociaţii, nu beneficiază de vreun ajutor din partea acesteia și nu au fost întrebaţi ce doresc să se facă cu banii lor, neexistând un acord al acestora în acest scop.

Menţionez că, deși toţi ofiţerii au cunoștinte de drept, nu au sesizat fapta organelor abilitate în cercetarea acestora, motiv pentru care vă solicit sesizarea din oficiu pentru complicitate, omisiunea sesizării cât și neglijenţă în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, iar pentru persoanele care au comis fapta și pentru abuz în serviciu.

Dovada săvârşirii infracţiunilor o fac cu următoarele mijloace de probă:

– extras de cont al operaţiunilor efectuate în ultimele luni de ASOCIAŢIA POLIŢIA PRAHOVEANĂ din cadrul IPJ Prahova
– procesul verbal de şedinţă din ziua când s-a luat această decizie în care sunt menţionaţi participanţii, adică cei care au luat la cunoştinţă.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.