Șeful CJ Ialomița, săltat de DNA (VIDEO)

Șeful Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă (PSD), a fost săltat marți dimineață de procurorii DNA. Ciupercă a fost dus cu mandat la structura centrală a DNA.

Ciupercă a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 10.20.

Întrebat dacă se teme că va fi reţinut, Silvian Ciupercă a spus că nu are legătură cu dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie.

Silvian Ciupercă le-a mai spus jurnaliştilor să îi verifice declaraţia de avere, pentru a vedea dacă este unul dintre acei politicieni care s-au îmbogăţit de pe urma funcţiei publice.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax Silvian Ciupercă (PSD) este suspectat de fapte de complicitate la abuz în serviciu şi folosirea influenţei pentru a fi acordate contracte de consultanţă pentru SC Consult Invest.

Sursele citate au precizat că a fost emis un mandat de aducere la DNA şi pe numele lui Cezar Gheorghe Vâlcan, directorul executiv al Direcţiei de Achiziţii şi Patrimoniu din Consiliul Judeţean (CJ) Ialomiţa, în acelaşi dosar.

La sfârşitul lunii octombrie 2014, procurorii au făcut percheziţii la sediile Consiliului Judeţean Ialomiţa, Spitalului Judeţean Ialomiţa şi Agenţiei de Dezvoltare Sud-Muntenia, în anchetă fiind vizat şi Silvian Ciupercă. Tot atunci au fost făcute percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane.

Potrivit unor documente ale procurorilor DNA din acel dosar, obţinute de Mediafax, preşedintele CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă, ar fi favorizat o firmă din Timişoara, căreia i-ar fi fost concesionat, în mod fraudulos, un teren agricol de 495 de hectare, prejudiciind astfel bugetul instituţiei cu aproape 200.000 de lei pentru fiecare din cei 35 de ani ai duratei contractulului.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ciupercă Vasile Silvian, abuzând de prerogativele funcţiei deţinute a favorizat interesele economice ale SC Green Harvest SRL Timişoara, în detrimentul bugetului de stat Ialomiţa, prin atribuirea, în mod fraudulos,a contractului de concesiune a unei suprafeţe de 495,6583 ha, teren agricol, aparţinând domeniului privat al judeţului Ialomiţa, ce a făcut obiectul licitaţiei din data de 14.04.2014”, se menţiona în documentele citate.

Conform procurorilor anticorupţie, Silvian Ciupercă, împreună cu directorul executiv al Direcţiei de Achiziţii şi Patrimoniu din CJ Ialomiţa, Cezar Gheorghe Vâlcan, „au acţionat pentru identificarea unor soluţii pentru ca SC Green Harvest SRL Timişoara să fie declarată câştigătoare a licitaţiei, deşi oferta acesteia nu a era cea mai mare, criteriu de bază în acordarea contractului de concesiune”.

Procurorii anticorupţie arătau că se fac cercetări pentru abuz în serviciu. Ciupercă era suspectat şi de alte infracţiuni, între care trafic de influenţă şi instigare la fals, conform documentelor aflate la dosar.

În aceleaşi documente se arăta că fostul director al Spitalului Judeţean Slobozia, Vasile Olaru, a dat contracte publice pentru programe informatice de care unitatea beneficia deja, iar la verificările Ministerului Sănătăţii ar fi fost protejat de şeful CJ Ialomiţa, care ar fi determinat întocmirea unui raport de control fals.

Problemele privind activitatea fostului manager al SJ Slobozia nu sunt singurele din dosar ce au legătură cu preşedintele CJ Ialomiţa.

Astfel, anchetatorii îl suspectează pe acesta şi de intervenţii privind falimentul SC Ultex Ţăndărei, societate în faliment care avea nevoie de aviz pozitiv de la ANAF pentru a putea fi scoasă la vânzare.

Silvian Ciupercă este preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Ialomiţa şi membru în Comitetul Executiv Naţional PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.