Răsturnare de situație în cazul șefului Corpului de Control al lui Cioloș

Valentin Mircea rămâne în funcția de șef al Corpului de control, pâna la finalul mandatului Guvernului, a anunțat luni purtătorul de cuvânt, Liviu Iolu, după ce surse din Executiv au spus că acesta va părăsi postul. Decizia a fost luată în urma unei discuții între Valentin Mircea și premierul Dacian Cioloș.

„Șeful Corpului de control și-a anunțat intenția de a pleca din Executiv înainte de declarațiile pe care le-a făcut și care priveau reacția autorităților în cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control. Premierul a avut o discuție cu Valentin Mircea și au convenit ca până la finalul acestui mandat șeful Corpului de control să rămână în funcția pe care o deține”, a spus Iolu.

Valentin Mircea a precizat la rândul său anterior că i-a solicitat lui Dacian Cioloș încă de la începutul lunii să fie eliberat din funcție, odată cu reorganizarea instituției în Inspecția Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, dar premierul l-a rugat să rămână până la finalizarea mandatului actualului Executiv.

„Având în vedere informațiile apărute în această dimineață în mass-media, precizez următoarele: încă de la începutul lunii septembrie am solicitat primului ministru ca, odată cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului în Inspecția Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, să fiu eliberat din funcție, pentru a putea să mă ocup de proiectele profesionale și academice amânate odată cu venirea la guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale în străinătate. Primul ministru m-a rugat să rămân însă în continuare, până la finalizarea mandatului actualului guvern.
Proiectul de OUG privind înființarea Inspecției Generale a Guvernului prevede ca la conducerea acestei noi structuri să se afle un funcționar public, în vederea asigurării profesionalismului și stabilității structurii de control a guvernului”, a scris acesta pe Facebook.

Mircea, aflat în centrul unei controverse după declarațiile cu privire la cutremur, demisionează începând cu data de 1 octombrie, au declarat anterior surse din Guvern, potrivit cărora plecarea din funcţie ar fi fost anunţată în urmă cu câteva săptămâni.

Valentin Mircea a stârnit reacții aprinse după ce a scris sâmbătă pe Facebook că instituțiile statului român au note maxime la simpozioane și „umflat mușchi”, dar cetățenii nu trebuie să se bazeze pe ele atunci când va lovi un mare cutremur. Acesta a criticat IGSU, Institutul Național pentru Fizica Pământului și cu precădere televiziunile de știri pentru reacțiile acestora la cutremurul de 5,3 grade. De asemenea, Valentin Mircea a contrazis o declarație a secretarului de stat Raed Arafat cu privire la reacțiile la cutremur. Ulterior postările sale de pe Facebook au fost șterse, iar Guvernul a precizat duminică că acesta a vorbit în nume personal (Detalii aici).

Tot duminică, șeful Corpului de Control al premierului sugera, într-un comentariu postat pe Facebook, că intenţionează să părăsească funcţia guvernamentală. ”În curand voi reveni înapoi, în mediul privat, iar comunicarea va fi făcută în principal pe LinkedIn, Twitter şi pe blogul meu profesional”, a scris acesta pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.