Șeful FBI, declarații după întâlnirea cu Hellvig

Directorul FBI, James Comey, a subliniat, marţi, la Bucureşti, după întâlnirea cu noul director al SRI, importanţa colaborării dintre România şi SUA în lupta împotriva terorismului şi infracţionalităţii, precizând că până în prezent 32 de ofiţeri români au absolvit Academia Naţională a Biroului, transmite Mediafax în pagina electronică.

„Domnule director Hellvig, doresc să încep felicitându-vă pentru numire şi să vă mulţumesc pentru că v-aţi făcut timp să mă găzduiţi chiar în prima dumneavoastră zi în această importantă funcţie. Sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră şi să am ocazia să vorbesc despre importanta activitate pe care o desfăşurăm împreună. Doresc să adresez mulţumiri în special prim-adjunctului Florian Coldea, cu care am avut ocazia să discut la Washington, la începutul mandatului meu de director al FBI, precum şi adjunctului Ion Grosu şi adjunctului Dumitru Cocoru, amândoi colegi apreciaţi de instituţiile noastre”, a declarat James Comey, în cadrul unor declaraţii comune de presă cu noul director al SRI,Eduard Hellvig.

Aflat la prima vizită la Bucureşti de la preluarea funcţiei de director FBI, în toamna anului 2013, James Comey a subliniat importanţa colaborării dintre România şi SUA în lupta împotriva terorismului şi infracţionalităţii.

„Criminalitatea informatică este una dintre priorităţile cheie ale FBI şi ştiu că este şi una dintre priorităţile cheie ale dumneavoastră. Infractorii care îşi desfăşoară activitatea pe internet pot cauza pagube în întreaga lume pentru că ne-am conectat în totalitate vieţile la internet. Acolo se joacă copiii noştri, acolo ne desfăşurăm operaţiunile bancare, acolo sunt informaţiile referitoare la serviciile medicale, acolo este infrastructura vitală a naţiunilor noastre. Şi acolo acţionează aceşti infractori, să aducă prejudicii, pentru că o pot face. Este foarte important să colaborăm, să comprimăm lumea, aşa cum fac infractorii, pentru a ne putea proteja cetăţenii”, a precizat Comey.

Directorul FBI a mai spus că Biroul Federal de Investigaţii şi Serviciul Român de Informaţii colaborează nu doar în privinţa infracţionalităţii cibernetice, ci şi „în anchete contrainformative” şi împărtăşesc constant informaţii „pentru a lupta împotriva ameninţărilor reprezentate de terorism, corupţie şi infracţionalitatea organizată transfrontalieră”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.