Șeful IGSU: În acest caz, perna a fost adusă ca o măsură cu totul excepțională

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Nicolae Cornea, a spus că aceste perne pneumatice au avut o rată extrem de scăzută a utilizării la intervenții în ultimii 30 de ani.

„Nimeni nu putea garanta că persoana putea să supraviețuiască impactului cu perna pe care să presupunem că reușeam să o umflăm. Sunt niște cerințe de lansare și aterizare extrem de stricte pe această pernă. Distanța la care era persoana depășea cu mult capacitatea de preluare a impactului pe care o asigura perna”, a precizat Cornea, potrivit B1.ro.

Acesta a mai spus că perna pneumatică a fost adusă, pentru acest caz, ca o măsură cu totul excepțională.

„Ea a fost adusă ca o măsură cu totul expepțională pentru a minimiza consecințele momentului în care aceasta ar fi căzut accidental și nu ca să constituie o variantă viabilă”, a mai spus acesta cu privire la cazul femeii care s-a aruncat de pe un bloc din Capitală după 36 de ore de negocieri eșuate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.